Könyvesblokk: Szentesi, Hjorth&Rosenfeld, Frances

.konyvesblog. | 2017. szeptember 19. |

kblog_kblokkfejlec_1_1_2_11.jpgEgy disszidálás, egy vérre menő műveltségi teszt, egy gyanús barátnő, egy magyar, két svéd és egy angol a héten a Könyvesblokkban.

Szentesi Éva: Kardos Margit disszidál

Szentesi Éva: Kardos Margit disszidál

Athenaeum, 2017, 220 oldal, 2999 HUF

 

A betegségtörténetnek látszó fejlődéstörténet, a Hamvaimból után most nőkről és férfiakról mesél tanulságos, szövevényes történeteket Szentesi Éva. Novelláskötetének középpontjában néhány nő áll, a kislánytól az elhagyott feleségen át a szeretőig, és négy férfi, akik bonyolítják hősei életét. A kötet a Rúzs és Tükör című blog záróakkordja, ahol Szentesi megmutatta, hogyan válik valaki csalódásokon, szerelmeken, megpróbáltatásokon keresztül felnőtté.

Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt: Méltatlanok

Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt: Méltatlanok

Fordította: Dobosi Beáta, Animus, 2017, 400 oldal, 3790 HUF

 

Sebastian Bergman kriminálpszichológus ezúttal egy celebekre vadászó sorozatgyilkos megtalálásában segít. Egy vidéki iskolában egy valóságshow-sztár holttestére bukkannak. A hulla hátához egy hatvankérdéses tesztlapot tűztek, ami tele van hibás válaszokkal. Bergman rájön, hogy az áldozatoknak a műveletlenségük miatt kell meghalnia. Kutatni kezd, és hamarosan olyan nyomokat talál, amiket a gyilkos önszántából hagyott hátra.

Michelle Frances: A barátnő

Michelle Frances: A barátnő

Fordította: Borbély Judit Bernadett, 21. Század, 2017, 400 oldal, 3690 HUF

 

Laura tökéletes életet él boldog házasságban, sikeres karrierrel, jóképű, tehetséges gyerekkel. Ám amikor fia hazahozza az új barátnőjét, a család élete örökre megváltozik. Cherry teljesen más anyagi körülmények közük jön és nagyon vágyik arra, hogy új családja befogadja., ám hamar kiderül, hogy nem az, akinek mutatja magát. Frances debütáló regénye az anya és a barátnő kapcsolatára koncentrál, és akkora siker lett, hogy a szerzőt már most a thriller új királynőjeként kezelik.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Legendás, ismeretlen, regényes, sétálós – 10+1 új könyv a 150 éves Budapestről

Budapest 150 éves születésnapján a város sokszínűségét és sokféleségét hangsúlyozva válogattunk össze róla szóló, (egy kivételével) friss kiadású könyveket. Vessz el az ismeretlen ismerős Budapesten!

...
Zöld

A hagyománytisztelet egy iszonyú gyorsan változó világban öngyilkos stratégia

Az ember vége, a természet esélye című új könyve apropóján Jordán Ferencet népességcsökkentésről, az ember rendmániájáról, visszavadításról, hibás fókuszról és a kötet zavarba ejtő címéről is kérdeztük. Interjú.

...
Zöld

Mennyi bort ittak Kolumbusz matrózai egy nap alatt?

Kitől szerzett Thomas Jefferson tokajit, és miként lendítette fel a borospohárbizniszt Jackie Kennedy? Kupa Enikő és Kovács Tibor Borgőzös évszázadok című könyvének kóstolóval egybekötött bemutatóján törpebirkákról és pillangókról is szó esett, megtudtuk továbbá, mit adtak a borisszáknak a németalföldiek.

ADVENT
...
Könyves Advent

Mister Morrsion állatlexikona megmutatja milyen változatos és gyönyörű az élővilág

A Mágikus állatok iskolája rajongói számára igazi csemege Mister Morrison állatlexikona, melyben minden tudnivalót összeszed az egyes állatokról. Olvass bele!

...
Könyves Advent

Megható, varázslatos, vicces – 10 karácsonyi gyerekkönyv az adventi hangolódáshoz

Karácsonyhoz közeledve 10 olyan gyerekkönyvet ajánlunk, melyek valamilyen módon kötődnek a kicsik által várva várt ünnephez.  

...
Könyves Advent

A Barátnőm, Anne Frank életigenlő memoár a veszteségről és a túlélésről

A kis Hannah Amszterdamban köt barátságot Anne Frankkal. Aztán 1942 júniusában, az egyre erősödő antiszemitizmus idején szétválasztják őket. Hannah Pick-Goslar szeretetteljes portréja a barátságról, a reményről és a bátorságról is szól. Olvass bele!