Könyvesblokk: Paris, Castillo, Walsh

.konyvesblog. | 2016. augusztus 08. |

Szokásos heti könyvesblokkunkban minden hétfőn ajánlunk néhány új könyvet és néhány egészen friss megjelenést, hogy ne maradj le semmiről. Ezúttal egy látszólag tökéletes (mégis hátborzongató) házassággal, évtizedes haláleset körülményeit feltáró nyomozással és egy idillinek tűnő közösség széthullásával indítjuk a hetet.

B A Paris: Zárt ajtók mögött

B A Paris: Zárt ajtók mögött

Fordította: Gálvölgyi Judit, Művelt Nép Könyvkiadó, 2016, 319 oldal, 3490 HUF

 

Jack és Grace a tökéletes pár. A férfi szívdöglesztő, gazdag és sikeres ügyvéd, Grace pedig kedves, elbűvölő és szívélyes vendéglátó. Látszólag mindenki olyan életre vágyik, mint az övék. Mi az oka akkor annak, hogy Grace sehol sem jelenik meg Jack nélkül? Miért nem veszi fel soha a telefont, miért nem megy sehová egyedül, és miért rebben idegesen a tekintete, ha valami nem sikerül 100 százalékosan? És vajon miért van rács az egyik hálószoba-ablakon?

Linda Castillo: Vihar után

Linda Castillo: Vihar után

Fordította: Beke Zsolt, General Press Kiadó, 2016, 318 oldal, 2990 HUF

 

Painters Millen tornádó söpör végig, kő kövön nem marad. A romeltakarítás során emberi csontokra bukkannak, melyek évtizedek óta pihennek a pajta alatt. A kiérkező rendőrfőnök mindenesetre gyilkosságra gyanakszik, a nyomok pedig az amish közösséghez vezetnek. A nyomozó fiatalon szakított amish gyökereivel, mégis könnyebben szóra bírhatja a közösséget, de az elvakult hit, a tolerancia hiánya újabb akadályokat gördít a nyomozás elé.

M.O. Walsh: Fényed ki ne hunyjon

M.O. Walsh: Fényed ki ne hunyjon

Fordította: Bujdosó István, Alexandra Kiadó, 2016, 349 oldal, 3699 HUF

 

Sütögetéssel, beszélgetéssel, közös sörözésekkel töltik a nyári délutánokat a szomszédok a louisianai Baton Rouge-ban. Békés, nyugodt, egymásra odafigyelő közösség az övék. A látszólagos idill akkor törik ezer darabra, amikor a tizenöt éves Lindy Simpsont a házuktól néhány méternyire megerőszakolják. Gyanúsított több is akad: a szülei nyakán élősködő Bo Kern; a néhány házzal lejjebb lakó Jason Landry; annak nevelőapja, Jacques, a kétes hírű pszichiáter; valamint a szemközt élő kamasz fiú is, aki a Lindy iránt érzett szenvedélyes, elvakult szerelme miatt kerül fel a lehetséges elkövetők listájára.