Könyvesblokk: Návai, Moore, Svensson

.konyvesblog. | 2019. október 28. |

A Könyvesblokkba mindig az új megjelenések közül válogatunk: Návai Anikó a közelmúltban elhunyt Andy Vajnáról írt interjúkötetet, Christopher Moore első könyve új fordításban jelenik meg, egy svéd író pedig az élet csodájáról és az örök visszatérés titkáról mesél.

Návai Anikó: Mr. Hollywood / Mr. Hungary

Návai Anikó: Mr. Hollywood / Mr. Hungary

Central Könyvek, 2019, 200 oldal, 4590 HUF

 

"Bevallom, azért írtam meg ezt a könyvet, mert meg akartam fejteni Andy Vajna titkát. Azért beszélgettem Arnold Schwarzeneggerrel, Sylvester Stallone-nal, Antonio Banderasszal, Michael Douglasszel, Oliver Stone-nal, Joe Eszterhassal, Andy volt üzlettársával, Mario Kassarral, híres producerekkel, PR-osokkal és Andy magánéletének legfontosabb szereplőivel, hogy összeálljon ez a mozaik. Harmincnégy évig voltunk barátok, és a halála után jöttem rá, mennyire nem ismertem" - írta Návai Anikó, aki most megjelent interjúkötetében arra vállalkozott, hogy egy ismert ember mindmáig ismeretlen arcát fedje fel az olvasónak.

Christopher Moore: Ördögöd van

Christopher Moore: Ördögöd van

Fordította: Pék Zoltán, Agave Könyvek, 2019, 253 oldal, 3280 HUF

 

A rajongók kérésére új fordításban jelenik meg Christopher Moore első regénye, az Ördögöd van. A kötet eredetileg még az Ulpius-ház gondozásában jelent meg 2001-ben, most viszont Pék Zoltánnak köszönhetően egységesen beépül Moore többi, magyarul is megjelent könyve mellé. A sztori szerint Travis évtizedek óta úton van, mégsem menekülhet, ugyanis szó szerint magával cipeli a végzetét: egy démont, akit fiatal korában véletlenül idézett meg. Ha Travisnek ördöge van, akkor a démon emberére akadt benne, mert a lény legszívesebben felfalna mindenkit, akit csak lát, de gazdája hősiesen igyekszik ezt megakadályozni.

Patrik Svensson: Tenger a tengerben

Patrik Svensson: Tenger a tengerben

Fordította: Papolczy Péter, Athenaeum Kiadó, 2019, 278 oldal, 3999 HUF

 

Patrik Svensson megindító története az élet csodájáról szól: az örök visszatérés titkáról, az élő anyag és lélek misztikus körforgásáról. Létezik egy olyan állat a Földön, amely meghódította az egész bolygót. Itt él velünk is, Magyarországon, a folyóinkban és tavainkban. Mégis, kizárólag egyetlen helyen szaporodik, valahol Florida közelében, a tenger mélyén. Hogyan lehetséges ez? Patrik Svensson, aki egy svéd angolnahalász fia, ebben a könyvben nemcsak az angolna kultúrtörténetét meséli el, de arról is vall, hogyan alakította az ő személyes életét ez a hal gyerekkorában, akkor, amikor még tömegesen élt Európa vizeiben.