Könyvesblokk: Návai, Moore, Svensson

.konyvesblog. | 2019. október 28. |

A Könyvesblokkba mindig az új megjelenések közül válogatunk: Návai Anikó a közelmúltban elhunyt Andy Vajnáról írt interjúkötetet, Christopher Moore első könyve új fordításban jelenik meg, egy svéd író pedig az élet csodájáról és az örök visszatérés titkáról mesél.

Návai Anikó: Mr. Hollywood / Mr. Hungary

Návai Anikó: Mr. Hollywood / Mr. Hungary

Central Könyvek, 2019, 200 oldal, 4590 HUF

 

"Bevallom, azért írtam meg ezt a könyvet, mert meg akartam fejteni Andy Vajna titkát. Azért beszélgettem Arnold Schwarzeneggerrel, Sylvester Stallone-nal, Antonio Banderasszal, Michael Douglasszel, Oliver Stone-nal, Joe Eszterhassal, Andy volt üzlettársával, Mario Kassarral, híres producerekkel, PR-osokkal és Andy magánéletének legfontosabb szereplőivel, hogy összeálljon ez a mozaik. Harmincnégy évig voltunk barátok, és a halála után jöttem rá, mennyire nem ismertem" - írta Návai Anikó, aki most megjelent interjúkötetében arra vállalkozott, hogy egy ismert ember mindmáig ismeretlen arcát fedje fel az olvasónak.

Christopher Moore: Ördögöd van

Christopher Moore: Ördögöd van

Fordította: Pék Zoltán, Agave Könyvek, 2019, 253 oldal, 3280 HUF

 

A rajongók kérésére új fordításban jelenik meg Christopher Moore első regénye, az Ördögöd van. A kötet eredetileg még az Ulpius-ház gondozásában jelent meg 2001-ben, most viszont Pék Zoltánnak köszönhetően egységesen beépül Moore többi, magyarul is megjelent könyve mellé. A sztori szerint Travis évtizedek óta úton van, mégsem menekülhet, ugyanis szó szerint magával cipeli a végzetét: egy démont, akit fiatal korában véletlenül idézett meg. Ha Travisnek ördöge van, akkor a démon emberére akadt benne, mert a lény legszívesebben felfalna mindenkit, akit csak lát, de gazdája hősiesen igyekszik ezt megakadályozni.

Patrik Svensson: Tenger a tengerben

Patrik Svensson: Tenger a tengerben

Fordította: Papolczy Péter, Athenaeum Kiadó, 2019, 278 oldal, 3999 HUF

 

Patrik Svensson megindító története az élet csodájáról szól: az örök visszatérés titkáról, az élő anyag és lélek misztikus körforgásáról. Létezik egy olyan állat a Földön, amely meghódította az egész bolygót. Itt él velünk is, Magyarországon, a folyóinkban és tavainkban. Mégis, kizárólag egyetlen helyen szaporodik, valahol Florida közelében, a tenger mélyén. Hogyan lehetséges ez? Patrik Svensson, aki egy svéd angolnahalász fia, ebben a könyvben nemcsak az angolna kultúrtörténetét meséli el, de arról is vall, hogyan alakította az ő személyes életét ez a hal gyerekkorában, akkor, amikor még tömegesen élt Európa vizeiben.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.

...
Zöld

Litkai Gergely: A szemetesünk a legjobb tükör, hogy lássuk, min kell változtatnunk // Dobd ki a szemetest!

A Bookline Zöld új podcastjában Tóth Andi Dobd ki a szemetest! című könyvéről beszélget Litkai Gergely és Szebenyi Péter, a Klímapolitikai Intézet munkatársa, környezetvédelmi influenszer.