Könyvesblokk: Mabbitt, Erdős, Thomas

.konyvesblog. | 2017. május 22. |

Ha hétfő, akkor könyvesblokk, amelyben mindig három friss megjelenést mutatunk meg. Ma kimondottan ifjúsági könyveket válogattunk és hoztunk el nektek: egy vicces-kalandosat, egy első szerelmeset, és egy olyan regényt, melyet a Black Lives Matter-mozgalom inspirált.

Will Mabbitt: Mabel Jones és a Tiltott Város

Will Mabbitt: Mabel Jones és a Tiltott Város, ill.: Ross Collins

Fordította: Pék Zoltán, Kolibri Gyerekkönyvkiadó, 2017, 308 oldal, 2499 HUF

 

A teljesen őrült Ijesztő Kukac után itt a Mabel Jones-sorozat második része, a Tiltott Város. A Will Mabbitt-Ross Collins szerzőpáros sorozata a kiskamasz korosztályt célozza meg, főleg azokat, akik kimondottan kalandvágyók, nem ijednek meg a saját árnyékuktól, és nem riadnak vissza egy kis gusztustalanságtól sem. Az új részben a kalózkalandokon átesett Mabel egy veszedelmes dzsungel mélyére hatol, ahol halálos szörnyeket és mérgezett cukorkákat legyűrve juthat csak el a Tiltott Városba.

Erdős Zsuzsanna: Vedd már észre!

Erdős Zsuzsanna: Vedd már észre!

Menő Könyvek, 2017, 438 oldal, 2990 HUF

 

A Menő Könyvek tavaly indította útjára Ellenpontok-sorozatát, amely mindig két külön nézőpontból mutatja be ugyanazt a történetet. Erdős Zsuzsanna ifjúsági regényében Soma és Niki közeledésének félelmekkel, szorongásokkal és örömökkel teli történetét ismerhetjük meg, mégpedig kettőjük külön elbeszélésében. Az olvasó maga dönthet, hogy kinek a történetével kezdi a regényt, majd miután annak végére ért, megfordíthatja a könyvet, és a másik szereplő szemszögéből is megismerheti a sztorit. A végkifejlet viszont csak a középső részből derül ki, ehhez viszont fel kell vágni a lapokat!

Angie Thomas: The Hate U Give - A gyűlölet, amit adtál

Angie Thomas: The Hate U Give - A gyűlölet, amit adtál

Fordította: Benedek Leila, Gabo Kiadó, 2017, 420 oldal, 3490 HUF

 

Angie Thomas korábban rappelt, majd kreatív írást tanult (csak érdekességként: nem hivatalos diplomával is rendelkezik hiphopból), a The Hate U Give pedig az első regénye. Utóbbi hőse a tizenhat éves, színes bőrű Starr, aki kettős életet él: az egyik világa a gettó, ahol felnőtt, a másik pedig a menő, külvárosi elitgimi. A két élete közti egyensúly akkor bomlik meg, amikor Starr szemtanújává válik, ahogy legjobb barátját, a fegyvertelen Khalilt lelövi egy rendőr. Minden, amit Starr ezek után mond, felhasználható ellene: tönkreteheti a helyet, ahol él, önmagára és szeretett családjára is veszélyt jelent. A könyvből a Fox készít filmet George Tillman rendezésében, és Amandla Stenberg (Az éhezők viadala) főszereplésével.