Könyvesblokk: Csiffáry, Kaponay, Kloos

.konyvesblog. | 2017. augusztus 28. |

Augusztus utolsó hetére egy világjáró magyar származású lány első regényét és egy sikeres sci-fi sorozat második részét pakoltuk a friss megjelenések közül válogató Könyvesblokkba. Pénteken több ezer diáknak kezdődik az iskola, rájuk is gondoltunk, amikor kiválasztottuk azt a kötetet, melyben később híressé vált magyarok magyarázzák a bizonyítványukat. 

Csiffáry Gabriella: Magyarázom a bizonyítványom - Híres magyarok az iskolában

Csiffáry Gabriella: Magyarázom a bizonyítványom - Híres magyarok az iskolában

Corvina Kiadó, 2017, 480 oldal, 4990 HUF

 

Gyakran tapasztaljuk, hogy a különleges képességekkel rendelkező tehetségek nehezen viselik a fegyelmezést, különösen kamaszkorban. A kötetben szereplő írók, költők, színészek, képzőművészek és tudósok – lázadó és eleven természetük miatt – már gyermekkoruktól fogva szembekerültek az iskolai regulákkal. Nem tudtak és nem is akartak megfelelni az elvárásoknak. Fontosabb volt számukra, hogy megtalálják a saját hangjukat és a tehetségüknek megfelelő pályát. Kötetünk híres emberek iskolai kudarcaival – olykor sikereivel – ismerteti meg az olvasót. Életsorsuk példaértékű lehet, mert, bár jelentős deficittel indultak útnak, akaraterejüknek, megszállottságuknak köszönhetően rendkívüli hírességekké váltak. A kötetet 246 fotó és dokumentum reprodukciója illusztrálja.

Kaponay Réka: Az Őrző hajnala

Kaponay Réka: Az Őrző hajnala

Kolibri Gyerekkönyvkiadó, 2017, 576 oldal, 3999 HUF

 

Kaponay Réka valóra váltotta mindazt, amiről a vele egykorúak álmodni is alig mernek: 16 éves korára 6 kontinens több mint 35 országában járt, mindennapi tapasztalata, hogy az életünk egy nagy utazás, és már egy saját regénnyel is büszkélkedhet. A magyar származású ausztrál lány szüleivel és ikertestvérével 2012 óta járja a világot. Élményei hatására írta meg első regényét, Az Őrző hajnalát, amellyel arra szeretné bátorítani a fiatalokat, hogy merjenek kilépni a megszokásokból, és valósítsák meg álmaikat. A sztori szerint a látszólag csendes andalúz kisváros megdöbbentő titkot rejt. Olyan titkot, amely alapjaiban rengetheti meg az általunk ismert világot. Az emberek mégsem sejtik, milyen szörnyű végzet leselkedik rájuk. Egyedül Füko, a patterdale terrier tudja, mi közeleg, de azt még ő sem látja előre, mit tartogat számára a sors.

Marko Kloos: Felderítők

Marko Kloos: Felderítők

Fordította: Farkas István, Agave Könyvek, 2017, 320 oldal, 3480 HUF

 

Az Agave az ősz kezdetével folytatja a tavaly szeptemberben indított sci-fi sorozatát, így érkezik Marko Kloos Frontvonalak-könyveinek a második része Felderítők címmel. Az első rész izgalmas kiképzése, majd váratlan cliffhangere után ezúttal már egy ízig-vérig csillagközi katonai sci-fivel van dolgunk, melyben Kloos tovább emeli a téteket. A Felderítőkben Andrew Graysont, miután túlél egy borzasztó veszteségekkel járó bevetést, egy távoli kolóniára tartó űrhajóra vezénylik, melynek legénység a nyughatatlan természetéről híres. A talpraesettségükre nagy szükség lesz: az emberiség eddigi legfontosabb csatáját kell megvívniuk, melynek tétje a puszta túlélés.