Könyvesblokk: Cserna-Szabó, Pease&Pease, Gaiman

.konyvesblog. | 2017. augusztus 21. |

Augusztus utolsó teljes hetében még mindig nem késő bevetni a bográcsot, és telepakolni minden jóval. Pacal-ügyben, mondjuk, Cserna-Szabó új kötete igazít el minket, de amíg az étel rotyog, válogathatunk a friss megjelenésekből, melyek között most találunk egy ráncfelvarráson átesett Gaiman-klasszikust, és a Testbeszéd szerzőinek új könyvét, mely a teljes élet titkait kutatja.

Cserna-Szabó András: 77 magyar pacal - Avagy a gyomor csodálatos élete

lva

Cserna-Szabó András: 77 magyar pacal - Avagy a gyomor csodálatos élete

Magvető, 2017, 282 oldal, 3999 HUF

 

Már az ókori görögök is, aztán persze a középkor emberei, és a modernek, hát még a posztmodernek - mind odavoltak a pacalért. Cserna-Szabó András régi nagy híve a marhabendőnek, tagja a titkos pacalszektának, új könyve pedig nem is egy szimpla könyv, hanem, egy igazi bevezető, sőt, mi több, beavató kötet. Három részből áll: egy történeti, egy gasztronómiai (77 recept) és egy irodalmi fejezetből. Benne van minden, amit tudni akarsz a pacalról, de sosem merted megkérdezni.

Allan Pease, Barbara Pease: A válasz - A teljes élet titka

Allan Pease, Barbara Pease: A válasz - A teljes élet titka

Fordította: Kovács Viktória, Libri, 2017, 294 oldal, 3999 HUF

 

Allan és Barbara Pease nemzetközileg elismert párkapcsolati szakértők, a testbeszéd és a kommunikációs készségek alapos ismerői. A válasz című könyvükben olyan gyakorlati tanácsokat osztanak meg, amelyek őket is elvezették a sikerhez, és bevált tippeket adnak ahhoz, miként erősíthetjük meg magunkat, és megtanítanak az eredményes vizualizációra is. Elárulják sikerük legfontosabb állomásait: hogyan határozzuk meg a pontos céljainkat; hogyan küzdjük le az elsőre megoldhatatlannak tűnő akadályokat, és hogyan függetlenítsük magunkat attól, hogy mások mit gondolnak rólunk.

Neil Gaiman: Coraline

Neil Gaiman: Coraline

Fordította: Pék Zoltán, Agave, 2017, 144 oldal, 2280 HUF

 

Folytatódik Neil Gaiman életművének a frissítése, a Törékeny holmik és a Tükör és füst után ezúttal a Coraline van soron. A Dave McKean illusztrációival ellátott szürreális mese Gaiman egyik fő műve a 2000-es évekből. Hugo-, Nebula- és Bram Stoker-díjat is kapott, valamint 2009-ben egy klassz 3d-s stop motion filmet készítettek belőle. A sztori szerint Coraline családjának új lakásában huszonegy ablak és tizennégy ajtó van. Tizenhárom ajtót rendesen ki lehet nyitni és be lehet csukni. A tizennegyedik mögött egy téglafal található, ám ennek ellenére Coraline egy nap kinyitja, és egy átjárót talál egy másik házba, amely a sajátjuk mása. De nem egészen...

KÉPALÁ 2020
...
Nagy

Elindult a KÉPALÁ pályázat - Neked mit mesél a fotó?

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Győry Domonkos: Papamobil [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Papp Ágnes: Vízidő [Képalá]