Könyvesblokk: Ainsworth, Delevingne, Horányi

.konyvesblog. | 2018. május 07. |

Új hét - új Könyvesblokk, melyben ezúttal három ifjúsági regényt hoztunk. Eve Ainsworth egy tabutémát feszeget, a szupermodell Cara Delevingne egy baráti társaság titkait fedi fel, Horányi Hanna Zelma pedig egy kamasz hétköznapjait tárja elénk.

Eve Ainsworth: Sebek

Eve Ainsworth: Sebek

Fordította: Demény Eszter, Tilos az Á Könyvek, 2018, 232 oldal, 2990 HUF

 

„Az emberek még mindig azt hiszik, hogy az önbántalmazás nem más, mint figyelemfelkeltés, vagy pusztán olyasvalami, ami csak a mentális betegségben szenvedőket érinti” – vélte egy interjúban Eve Ainsworth, holott szerinte nagyon sok esetben azok, akik maguknak okoznak fájdalmat, a belső fájdalmat igyekeznek így szabadon engedni, és ha megértjük ezt a fájdalmat, ha foglalkozunk vele, azzal sokat segíthetünk a szenvedőkön. Ebből a pár mondatból is látszik, hogy Eve Ainsworth új regénye megint egy nagyon összetett és kényes problémára összpontosít. Hőse, a magabiztosnak tűnő és népszerű Gabinak van egy titka – olyan borzasztó titka, amit nem mondhat el sem a családjának, sem a legjobb barátnőjének. Vajon el tudja rejteni azt, ami látszik?

Cara Delevingne, Rowan Coleman: Mirror, mirror

Cara Delevingne, Rowan Coleman: Mirror, mirror

Fordította: Benedek Leila, Gabo Kiadó, 2018, 360 oldal, 3490 HUF

 

A 16 éves Red, Leo, Rose és Naomi családi háttere finoman szólva is zűrös, életük közös nevezője ugyanakkor a zene, meg is alapítják zenekarukat, a Mirror, mirrort. Naomi viszont egyik nap eltűnik, és félholtan húzzák ki a Temzéből. A lány kómába esik és az életéért küzd, de barátai – a rendőrség állításával ellentétében – nem hiszik, hogy Naomi el akarta volna dobni magától az életet. Nyomozni kezdenek, melynek során mindnyájukról sötét titkok derülnek ki, ez pedig megrendíti az addig sziklaszilárdnak hitt barátságukat. Cara Delevingne szupermodell és színésznő a felnőtté válásról, barátságról, árulásról mesél új könyvében.

Horányi Hanna Zelma: Egy év, tíz hiba

Horányi Hanna Zelma: Egy év, tíz hiba

Menő Könyvek, 2018, 351 oldal, 2990 HUF

 

Vajon hány hibát lehet elkövetni egy év alatt? Nem a kilencedik osztályban, hanem egy annál sokkal összetettebb, egyúttal izgalmasabb terepen: az életben. Horányi Hanna Zelma első regényének hőse, Kinga mindenesetre teljes gőzzel veti bele magát az iskolai életbe, közben belép egy zenekarba, bulizik, és a fiúk is észreveszik a romantikus és vagány lányt. Azzal meg csak a baj van, ha az ember szíve átveszi az irányítást – vagy mégsem?