Könyvesblokk: Sutton, Flanagan, Green

.konyvesblog. | 2018. február 19. |

kblog_kblokkfejlec_1_1_2_15.jpg

Oldjuk a hétfői stresszt egy seggfejkalauzzal, egy Tasmaniában játszódó apa-lánya történettel és a legújabb John Green-regénnyel. 

Robert I. Sutton: Kis seggfejkalauz

Robert I. Sutton: Kis seggfejkalauz

Fordította: Szieberth Ádám, Athenaeum, 2018, 272 oldal, 3499 HUF

 

Robert I. Sutton túlélési útmutatójából kiderül, hogyan lehet kezelni a seggfejeket, vagyis a bunkó, udvariatlan, inkompetens, kellemetlen alakokat, akikkel nap mint nap összefut az ember a sarki kisbolttól a munkahelyig. Könyvében előbb felállítja a diagnózist, majd olyan kipróbált, bizonyítékokkal alátámasztott stratégiákat mutat, amelyekkel túljárhatunk az eszükön.

Richard Flanagan: Egy tenyér, ha tapsol

Richard Flanagan: Egy tenyér, ha tapsol

Fordította: Kada Júlia, Jelenkor, 2018, 408 oldal, 3499 HUF

 

Bojan Buloh a II. világháború utáni szlovén nyomorból jut el Tasmania egyik távoli felföldjére, ahol egy vízi erőmű építésénél dolgozik. Miután a felesége eltűnik egy hóviharban, egyedül kell gondoskodnia hároméves lányukról. Sonja kamaszkorában elhagyja az otthonát, ám harmincöt évvel később visszatér apjához, aki még mindig az európai háború, és az átélt borzalmak emlékei kísértenek.

John Green: Teknősök végtelen sora

John Green: Teknősök végtelen sora

Fordította: Szabó Luca, Gabo, 2018, 400 oldal, 3890 HUF

 

Százezer dolláros jutalmat ajánlanak fel annak, aki a szökevény milliomos, Russel Pickett nyomára vezet. A tizenhat éves Aza és legjobb barátnője, Daisy úgy döntenek, kinyomozzák, hogy mi történt a férfivel. Elsőként Pickett fiához próbálnak meg utat találni. Azával látszólag minden rendben, jól tanul, jó barát, rendes a szüleivel, ám a felszín mögött sötét gondolatok kavarognak, és komoly harcot vív a mentális betegséggel.

Megjelenés: március 1.