Könyves Magazin - Itt a Földes András-szám!

.konyvesblog. | 2018. december 18. |

Megjelent a Könyves Magazin téli száma, rengeteg interjúval, portrécikkel, képregényes tartalommal és a már jól ismert rovatokkal! Mutatjuk részletesen.

Könyves magazin 2018/4.

LIBRI-BOOKLINE ZRT, 2018, 72 oldal, 15 pont + 100 Ft

 

A Könyves Magazin címlapján Földes András, aki az Index újságírójaként riportozni ment a szerb-magyar határhoz, de azt nem sejtette, hogy ennek következményeképp majd a Földközi-tengeren hánykolódik egy mentőhajón, később Irakban menekül drónok elől, és afgán zsoldosokkal vagy bejrúti gengszterekkel találkozik. A Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk? az elmúlt évek legforróbb világpolitikai témáját dolgozza fel, megváltozott világrendről, posztapokaliptikus menekülttáborról és a líbiai titkosszolgálatnak dolgozó segítőjéről is beszélgettünk vele.

A friss magazinban ezenkívül interjút olvashattok Cserna-Szabó Andrással, a friss Margó-díjas Mécs Annával, Catherine Millet-vel és Vass Virággal. Cikket találtok az idén 200 éves Frankensteinről, az újrakiadott Pulitzer-díjas képregényről, a Mausról, ahogy a Marvel univerzum közelmúltban elhunyt atyjáról, Stan Lee-ről is, de bemutatjuk Kosztolányi Dezső fiát, Kosztolányi Ádámot is, akinek 38 évvel halála után jelent meg első önálló kötete.

A Tárgyalásban Konrád György mutatja meg íróasztalát.

A 15+5 rovatban Szabados Ágnes, az RTL Klub Híradójának műsorvezetője válaszol.

Így készült: Fehér Boldizsár és a Vak majom.

Egy kiállítás képe: Mán-Várhegyi Réka Salla Tykkä kiállítására látogatott el