Könyvben teregeti ki a szennyest Salman Rushdie exe

.konyvesblog. | 2016. március 16. |

(Kép forrása)

Nyolc éven keresztül alkotott egy párt Salman Rushdie író és a modellből lett író-műsorvezető Padma Lakshmi. Házasságuk elég csúnya véget 2007-ben. 2012-es Joseph Anton című memoárjában Rushdie nem festett éppen hízelgő képet a volt feleségéről, most azonban itt az ex bosszúja, vagy legalábbis egy könyv (Love, Loss, and What We Ate ~ Szerelem, veszteség, és amit ettünk), melyben ezúttal az asszony meséli el közös történetüket.

Féltékeny, önző, gyerekes, bizonytalan – ez csak néhány jelző azok közül, melyek Padma Lakshmi szerint egykori férjét jellemzik. Lakshmi és Rushdie nyolc évig alkottak egy párt, három évet ebből házasságban, mely 2007-ben egy csúnya válásban végződött. Love, Loss, and What We Ate című memoárjában az asszony most egészen intim részleteket is elárul kettejükről – például azt, hogy ő maga endometriózisban szenvedett, Rushdie azonban úgy gondolta: ez csak egy újabb jó kifogás a nőnek arra, hogy ne kelljen ágyba bújnia vele.

Lakshmi nem tagadja, hogy abban az időben ő ugyanolyan bizonytalan volt, mint a férje. Kapcsolatuk kezdetén például nagyon ideges volt, amikor Rushdie barátait látták vendégül (köztük például Susan Sontagot és Paul Austert), és attól tartott, hogy az ő iskolai irodalomtudása nagyon kevés lesz ezekhez a beszélgetésekhez. Emiatt úgy döntött, hogy inkább főz nekik, a konyhában ugyanis magabiztosnak érezte magát.

A házasságuk alatt férje egóját is ápolnia kellett, Lakshmi szerint ugyanis a sikerek nem oszlatták el a férje bizonytalan érzéseit. Amikor az asszony a Newsweek címlapjára került, Rushdie állítólag ennyit bírt mondani: „Ez nagyszerű, örülök neki. Az egyetlen alkalom, amikor a Newsweek engem a címlapjára rakott, akkor volt, amikor valaki megpróbált golyót röpíteni a fejembe”.

Lakshmi  a jó dolgokat sem tagadja, és elismeri, hogy Rushdie szeretete és támogatása kellő önbizalmat adott neki ahhoz, hogy folytassa az írást, amely máskülönben nem ment volna neki.

Forrás: The Daily Beast

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk. 

...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!

...
Zöld

A narcisztikus személyiség kinőhető? + 2 könyv a témában

Kutatás készült arról, hogyan változnak a narcisztikus személyiségjegyek az ember élete során. A cikk végén két könyvet is ajánlunk a narcizmus témájában.