Könyvben és filmen is jön A hátrahagyottak

.konyvesblog. | 2014. június 21. |

Tom Perrotta bestsellerre, A hátrahagyottak júniusban jelenik meg magyarul. Itthon ezzel egy időben kezdik el vetíteni a regényen alapuló sorozatot is.

Mi történik, ha egyszer csak hirtelen, minden előzmény, majd magyarázat nélkül, egyik pillanatról a másikra eltűnnek emberek? Hova lesz valaki szeretteink, barátaink, szomszédaink közül, aki az imént még kéznyújtásnyira volt tőlünk? Gondolunk rá, hogy ez lenne a Bibliában megjövendölt elragadtatás? És mi lesz velünk, akik itt maradtunk? Ezekkel a kérdésekkel szembesülnek Tom Perrotta regényének szereplői, egy amerikai kisváros, Mapleton lakói. Van, aki összeomlik, van, aki megpróbálja folytatni vagy újrakezdeni az életét; van, akit lesújt a tudat, hogy nem került a méltó elragadottak közé, s van, aki már – az elragadtatást követő és az utolsó ítélet napját megelőző – pusztulás tudatával egy bűnbánó szekta tagja lesz. Tom Perrotta regénye 2011-ben jelent meg angolul, a kötetről Stephen King írt kritikát a New York Times-ba.

A hátrahagyottak június végén jelenik meg magyarul a Geopen gondozásában, és ezzel egy időben kezdi el vetíteni a HBO a Perotta-sztorin alapuló saját gyártású drámasorozatát. Utóbbi forgatókönyvét a szerző, illetve a Lost Emmy-díjas írója, Damon Lindelof készítette. A sorozat színészei között szerepel Justin Theroux és Liv Tyler is.