Könyv készült Középfölde flórájáról

.konyvesblog. | 2017. augusztus 17. |

dsfe.jpg

Walter Judd botanikus arra vállalkozott, hogy bemutatja J.R.R. Tolkien univerzumának növényvilágát, részletesen megvizsgálva minden Középföldén (is) honos növényt. Judd nemcsak a lelőhelyükről, felhasználásukról, de a nevük etimológiájáról is írt, a végeredmény pedig Flora of Middle-Earth: Plants of J.R.R. Tolkien's Legendarium címmel jelent meg az Oxford University Pressnél, Graham Judd fametszeteket idéző illusztrációival. Tolkien több mint 160 példányt említ a Középföldén játszódó könyveiben, amelyek majdnem mindegyike a valóságban is létezik, sok fiktív növény pedig tudományosan megalapozott botanikai alapokon nyugszik. A Entertainment Weeklyn a kávéra vonatkozó fejezetbe lehet beleolvasni.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.