Kérsz egy csíkot?

.konyvesblog. | 2014. április 17. |

Roberto Saviano: Zérózérózéró, fordította: Matolcsi Balázs

Partvonal Kiadó, 2013, 440 oldal, 3290 HUF

Gomorra szerzőjének, Roberto Savianónak legújabb kötetére, a Zérózérózéróra április 30-ig várni kell, ám a könyvtrailer már megérkezett. Saviano a nápolyi maffia után ismét érzékeny témához nyúlt, ezúttal a kokain kereskedelmének és fogyasztásának világméretű hálózatát mutatja be. A könyvbe ITT tudsz beleolvasni.

A kötet eredetileg 2013-ban jelent volna meg, ám 2013 őszén a szerző eltűnt. A Gomorra megjelenése óta, vagyis hét éve éjjel-nappal rendőri őrizet védte, a camorrának ugyanis nem tetszett, hogy valaki kiteregette a szennyesüket. Savianót tavaly ősszel nem a maffia bosszúja érte utol, de elhagyta Olaszországot, és az Egyesült Államokban telepedett le.

Roberto Saviano könyvének címe, a három egymás melletti nulla a drog finomságára utal. A három nullás a legtisztább kokain. Ez a kötet bátor és kitartó kutatómunka eredménye. Felfedi a kokainkereskedelem sötét hálózatát, nem látható, de annál jelentékenyebb gazdasági szerepét, és ami a legmegdöbbentőbb: mindannyiunk életére gyakorolt közvetlen hatását.

 

Őszinteségéért az oknyomozó újságíró megint nagy árat fizet. Ismét olyan témához nyúlt, ami akár az életébe is kerülhet.

 

(a hátsó borító fülszövege)

A trailert Cristina Grosan készítette, vizuális alapanyagok: Ghyczy Dia