Keresd a szót, írd meg a várost!

.konyvesblog. | 2015. augusztus 24. |

(Kép forrása)

A Mindspace nonprofit szervezet által elindított 100 szóban Budapest pályázata idén két különleges városi játékkal bővül. A Sighter alkalmazás letöltőit a Palotanegyed 12 különleges helyszínéhez tartózó 12 szó inspirálhatja egy történet megírására, míg a közösségi történetírásba bekapcsolódók 10 emberrel konspirálva alkothatják meg közös budapesti meséjüket.

A tavaly útjára indított, és a több mint 700 beküldött írással büszkélkedő pályázat idén közösségi játékokkal színesíti programját. Az ingyenesen letölthető Sighter alkalmazás újabb és újabb történetek megírására inspirálhatja a pályázókat, akiknek nincs más dolguk, mint megkeresni az alkalmazás segítségével a budapesti Palotanegyedben elrejtett 12 szót. A 12 megtalált szó felhasználásával maximum 100 szavas, Budapestről szóló írásokat kell feljegyezni, egy – a Lumen kávézóban átvehető – illusztrált képeslapra és 2015. szeptember 29-ig átadni azokat a szervezőknek, egy kávéért vagy üdítőért cserébe.

A 100 szóban Budapest pályázat másik idei újdonsága a közösségi történetírás. A városi játék során 10 játékos alkothat közösen egy történetet Budapestről. Minden játékos maximum 10 szót írhat a lapra, melyet az utolsó történetíró a Lumen Kávézóban adhat le személyesen vagy küldheti el a kávézó címére postai úton. A játék érdekessége, hogy a megírandó történetek lapjai véletlenszerűen jutnak el a játékosokhoz, hiszen a történetírók bárkinek átadhatják a stafétát.  

A közösségi történetek szintén 2015. szeptember 29-ig juttathatóak el a Lumen kávézóba, ahol a játékosok egy kávéra vagy üdítőre a Lumen vendégei. A két játék a 100 szóban Budapest pályázat kiegészítő játékát képezi. A nyomtatványra írt történeteket a szervezők külön bírálják el, azok nem kerülnek be a hivatalos versenybe, de természetesen a legjobbakat a szervező Mindspace csapata – támogatói segítségével – kiállítja, illetve díjazza.

A pályázat a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ támogatásával a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös programként valósul meg. A Mindspace nonprofit szervezet, a városi játékok szakértője, a 100 szóban Budapest pályázathoz kapcsolódóan – a tavalyi nagysikerű Smart City konferenciához hasonlóan – 2015. október 9-ére nagyszabású konferenciát szervez, ahol a városi lét, a városi játékok, illetve a játékosítás témája áll majd a középpontban.