Képregényben folytatódik a Harcosok klubja

.konyvesblog. | 2013. július 23. |

Az idei San Diego Comic-Conon (összefoglaló cikkünket itt találod) nemcsak Brian Michael Bendis, Neil Gaiman, vagy George R. R. Martin tette tiszteletét (és zúzott gitárt), ott volt Chuck Palahniuk is. Ha már ott volt, el is kotyogta, hogy a Harcosok klubjának folytatásán dolgozik, ami ráadásul képregényformában jelenik majd meg. Az író már találkozott is a Marvel, a DC és a Dark Horse művészeivel és alkotóival.

Van abban valami nagyon kellemetlen, ha te kezeled a kedvenc íród oldalát, de késve érkezel a Comic-Conra, és pont lemaradsz a nagy bejelentéséről. Pontosan ez történt Palahniuk hivatalos oldalának szerkesztőjével is, aki később emailben kérte a nagy hír megerősítését. A hír igaz, Tyler Durden visszatér! 

A Harcosok klubja-képregény tíz évvel az első Durden-sztori után veszi fel a történet fonalát. Az eseményeket Tyler meséli majd, aki csak arra vár, hogy végre ismét előtörhessen Jackből. Jack feledékeny, Marla unatkozik, a házasságuk zátonyra futott, belefulladt a külvárosi unalomba. Ekkor lép közbe Tyler, aki elrabolja a kisfiukat, és visszarántja ezzel Jacket a Káosz brigád (Mayhem) világába. Palahniuk szerint a történet sötét lesz és mocskos, ám egyéb szerződéses kötelezettségei miatt egy darabig még biztosan nem jelenik meg. Jövőre be kell érnünk a Beautiful You című regénnyel, és egy novelláskötettel. Az író azt reméli, hogy most, hogy kiderült, a Harcosok klubja folytatása nem regény, hanem képregény lesz, a kiadója is megengedi majd, hogy 2015 előtt megjelenhessen. Palahniuk csak akkor kezd majd el kiadót keresni a képregényhez, ha már kitalálta a teljes sztorit.

Forrás: http://chuckpalahniuk.net