Képregény készült Stephen Hawking életéről

.konyvesblog. | 2013. május 25. |

Sokak számára eddig is szuperhős volt, életéről ráadásul most már képregény is készült. A Bluewater kiadásában megjelenő Stephen Hawking: Riddles of Time & Space címet viselő mű az elméleti fizikus korai cambridge-i éveitől kezdve a betegséggel való küzdelmén át egészen a tudományos sikerekig tekinti át a jelenleg 71 esztendős Hawking életútját.

A tudós még nem volt 21 éves, amikor amiotrófiás laterálszklerózist (ALS) állapítottak meg nála, mozgatóidegei fokozatosan elsorvadtak, Hawking pedig tolószékbe kényszerült. A betegség sem gátolta meg azonban a munkában, az elmúlt évtizedekben egyebek között az ősrobbanás elmélete, a fekete lyukak és az időutazás elméleti kérdései is erősen foglalkoztatták. Tudományos kérdésekben szívesen köt fogadásokat, igaz, eddig mind a három nagy publicitást kapott fogadást elvesztette (legutóbb a Higgs-bozon ügyében).

Hawkingnak egyébként már-már bérelt helye van a popkultúrában, személye sokakat megihletett, így például felbukkant A Simpson család karakterei között, és szerepelt a Star Trek és az Agymenők egy-egy epizódjában is. Az életéről szóló képregény április vége óta kapható, és e-könyvformátumban is elérhető.

Forrás: Huffington Post