Kedvenc kávézóiba kalauzol Patti Smith

.konyvesblog. | 2015. április 16. |

13artsbeat-patti-blog480.jpg

Október 6-án jelenik meg Patti Smith legújabb memoárja, az M Train. Előző könyve, a National Book Award-nyertes Kölykök (részlet ITT) 2010-ben jelent meg, és a világhírű amerikai fotóssal, Robert Mapplethorpe-pal való kapcsolatáról szólt. A Kölyköket 2012-ben fordították magyarra, reméljük, az M Trainre nem kell két évet várnunk!

Az M Trainben Patti Smith térképet rajzol az életéhez, és megmutatja kedvenc kávézóit. A kötet 18 megállójában szó esik például az elkerülhetetlen veszteségekről, amikkel az életünk során szembesülünk, a vigaszról és az irodalmi megszállottságról.

A borítófotó kedvenc Greenwich Village-i kávézójában, a Cafe ‘Inóban ábrázolja, ahol az M Train is kezdődik. Smith minden reggel ide járt reggelizni, a fotó a zárás előtti utolsó napon készült róla. 

Forrás: EntertainmentWeekly

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.