Kedden vesznek végső búcsút Térey Jánostól

Kedden vesznek végső búcsút Térey Jánostól

.konyvesblog. | 2019. június 12. |

terey2_1.jpg

 Fotó: Máté Péter

2019. június 18-án, kedden 14 órakor vesznek végső búcsút Térey Jánostól Budapesten, a Farkasréti temetőben (1124 Budapest, Németvölgyi út 99.). Barátai és kollégái nevében Csaplár Vilmos és Spiró György búcsúzik, majd Nagygéci Kovács József és Kovács Gergely református lelkészek hirdetnek igét a ravatalnál és a sírnál. 

A tragikus hirtelenséggel, 2019. június 3-án elhunyt Térey János családjának kérése, hogy a búcsúzók egy szál virággal róják le kegyeletüket a sírnál, s mindazt, amit koszorúra költenének, azt ajánlják fel az özvegynek és két kisfiának az alábbi számlaszámra: Dr. Harmath Artemisz – OTP 11773078-07641639.  

Térey a.k.a. Godfather Termann hagyatéka

Fotó: Valuska GáborÉpítésznek készült, de költő lett, aki minden művével kockáztatott. A kilencvenes évek közepén rapverseit kötetbe rakta, a nagy német mitológiával ugyanolyan bravúrosan küzdött meg, mint 1956-tal vagy a budai középosztállyal. Konzervatív punk volt, aki soha nem akart megfelelni...

Térey Jánost a Jelenkor Kiadó saját halottjának tekinti. 

Az újságírókat és fotósokat arra kérik, vegyék figyelembe a gyászoló család kérését, miszerint a temetés kizárólag a szertartás kezdetétől minősül sajtónyilvános eseménynek.