Karafiáth Orsolya: Kicsi Lili (trailer)

.konyvesblog. | 2012. október 04. |

KicsiLiliborito.jpg

Nemsokára megjelenik Karafiáth Orsolya új regénye, a Kicsi Lili, amelyhez már el is készült a könyvtrailer. A videó különlegessége, hogy minden szereplőt maga Karafiáth személyesít meg benne.

Megkértük a szerzőt, hogy mondjon néhány mondatot az új könyvről: "Már amikor a könyvet írtam, megjelent előttem filmben – ezt próbáltuk megjeleníteni. A regény egy nagyon magányos lányról, Liáról szól, és két szálon fut, az egyes szálak Lia életének két szakaszát futják végig. Az elsőben még csak 14 és fél éves, a papája halála után új gimnáziumba kerül, ahol a magyartanárnőjével, a Karády és dívarajongó Marival sajátos, fülledt viszonyuk alakul ki: a nő behálózza a védtelen lányt. Emellett fut a másik szál, Liának a fura, Amerikából hazatért főnöknőjével, Lilivel. Lia itt is aláveti magát, ugyanazok a mechanizmusok mozgatják, mint annak idején. A regény főleg lelki síkon mozog, belső utakon jár. De azért történik persze ez-az… Lélektani dráma. 1995 és 2005 között játszódik, az első szál Budán, a második Pesten. Szerintem a magány és az alávetettség regénye ez…."

A könyv október 10-én jelenik meg, a könyvbemutató október 25-én, este 19 órakor a Toldi moziban lesz.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.