Jövő augusztusban érkezik a Szürke50-film

.konyvesblog. | 2013. július 02. |

936453_403092559807421_2023563850_n.jpg

Egy év és másfél hónap múlva már szélesvásznon is kukkolhatjuk Anastasia Steel és Christian Grey szado-mazo románcát. A Szürke50-trilógia első részének filmadaptációja 2014. augusztus 1-én érkezik a mozikba. A nagy hírt a film egyik producere, Dana Brunetti jelentette be a Facebookon.

Bár a pletykák Robert Pattinsontól Ian Somerhalderig, és Emma Watsontól Mila Kunisig szinte az összes korban a karakterekhez illő színészt és színésznőt meggyanúsították már a főszerepekkel, egyelőre nem tudni, hogy ki húz majd ezüst nyakkendőt, és ki veszíti el ártatlanságát a filmvásznon.

936417_398432000273477_214200472_n.jpg

E. L. James a Twitterén örült, hogy végre megvan a rendező

Annyi már biztos, hogy a rendezői székbe az angol Sam Taylor-Johnson ül (ő rendezte a fiatal John Lennonról szóló Nowhere Boy című filmet), a forgatókönyvet pedig Kelly Marcel írja.

Forrás: Fifty Shades of Grey The Movie/Facebook

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Elszáll az agyad: tudományos, közgazdasági és filozófiai non-fictionok 2024 tavaszán

Hogyan látja az ember képzelőerejét Csányi Vilmos? Hogyan alakul át a világ, ha a politikai és hatalmi játszmák kiterjednek a világűrre? Miért kannibál a kapitalizmus? Hogyan dolgozik az idegsebész? És mit gondol az elidőzésről napjaink sztárfilozófusa, Byung-Chul Han?

...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket.