Jön a Google e-könyv olvasója

.:Benedek:. | 2011. július 12. |

A Google ma jelentette be hivatalos blogjában, hogy 2011 július 17-én, azaz most vasárnap piacra dobja első e-olvasóját, az iRivert. A készülék neve egészen pontosan iRiver Story HD, és értelemszerűen az iRiver nevű céggel fejlesztette közösen a Google.

Az iRiver Story HD az első e-olvasó, amibe integrálták a Google eBooks platformot, és így Wi-Fi-kapcsolaton keresztül egyszerűen olvasható, illetve vásárolható a Google eBooks kínálata. Ez hárommillió ingyenesen hozzáférhető könyvet jelent (ezeket 2004, azaz a Google Books indulása óta tette elérhetővé a vállalat), továbbá több százezer fizetős tartalmat.

 

 

A készülék 140 dollárba kerül majd (a 3G-mentes Kindle és a Nook Simple Touch is ennyibe kerül), vasárnaptól Amerikában a Target üzletebein kapható országszerte, és az online értékesítés is itt történik. Az Story HD-t nagyfelbontású e-ink képernyővel és QWERTY-billentyűzettel látták el, és beépített Wi-Fivel is rendelkezik, azonban a 3G egyelőre hiányzik belőle. (Technikai részletekért kattints erre az oldalra.)

A Story HD kinézetre egy bronz színű gombokkal ellátott régebbi Kindle-modellre emlékeztet, de a beleépített alkalmazások miatt, és mivel a Google áll mögötte, nagy változást jelenthet az e-olvasók piacán, a kaliforniai vállalat pedig naná, hogy mérföldkőnek nevezi a készülék megjelenését.