John Scalzi bejelentette a Vének háborúja-sorozatának hatodik részét

.konyvesblog. | 2013. április 11. |

Kedden az utolsó résszel lezárult John Scalzi The Human Division című regényének az epizodikus közlése, és a szerző még aznap hírt adott a Whatever című blogjában arról, hogy a kísérlet hatalmas sikerrel zárult. A regény a Vének háborúja-univerzum ötödik kötete volt, melyet a Tor kiadó érdekes módon adott ki: január 15-étől kezdődően tizenhárom héten át minden kedden megvásárolhatóvá tettek egy fejezetet 99 centért, vagyis az olvasók körülbelül úgy olvashatták a könyvet, mintha egy televíziós sorozatot néztek volna. Természetesen nem a Tor volt az első, aki efféle megoldással próbálkozott, viszont állítólag ez volt az első alkalom, hogy mindent elsöprő sikerrel végződött, ami akár alapjaiban írhatja át az elektronikus könyvkiadás metodikáját.

S, ami a Scalzi-rajongóknak még jobb hír lehet: a nagy sikernek köszönhetően jövőre érkezik a hatodik rész.

A Vének háborúja-sorozat népszerűsége Magyarországon is töretlen: februárban jelent meg a második rész, a Szellemhadtest, amit az olvasók és a kritikusok többsége még a nyitó kötetnél is jobban szeretett. Eközben a Vének háborúja lassan teljesen elfogy a könyvesboltokból, így várhatóan még tavasszal megérkezik az első utánnyomása. A könyv sikerét jól példázza, hogy a Moly könyves közösségi oldalon több mint száz rajongói értékelése van már, és bőven kétszáz feletti olvasással rendelkezik. Népszerűségét a beszámolók alapján annak köszönheti, hogy egyrészt izgalmas katonai sci-fi a zsáner legjobb filmjeit felidéző akciójelenetekkel, ugyanakkor másrészt nem nélkülözi a szellemességet sem, ráadásul a női olvasók figyelmét is meg tudja ragadni, mivel az egyik főszereplő egy hadnagynő, és a köteteket átíveli egy szerelmi szál.

A harmadik rész magyarul várhatóan júliusban jelenik meg Az utolsó gyarmat címmel.

(Agave)

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Neumann János szörny, angyal, félisten és Messi a tudósok között

A Neumann Jánosról szóló, MANIAC című életrajzi regény bemutatóján szó esett a tudós extrém zsenialitásáról, a matematika fogairól, a tudomány beépített, titkos kódjáról, és arról is, hogy a szerzőt nem érdekli az Oppenheimer.

...
Zöld

Ódor Lajos: Az lenne a fontos, hogy megtanuljunk jó kérdéseket föltenni

Ódor Lajos közgazdásszal, Szlovákia volt miniszterelnökével a Mindentudók kézikönyve című kötete budapesti bemutatója előtt beszélgettünk általános műveltségről, oktatásról és a lányának tett ígéretről. Interjú.

...
Zöld

Pogátsa Zoltán: Rá kell jönnünk, hogyan haladjuk meg a kapitalizmust

Litkai Gergely podcastsorozatának novemberi témája a Fenntartható gazdaság vagy társadalmi összeomlás című kötet, amiről a szerzővel, Pogátsa Zoltán közgazdász-szociológussal beszélgettek.

ADVENT
...
Könyves Advent

A propaganda és a dezinformáció a demokrácia legnagyobb ellenségei

A demokrácia az egyetlen olyan államforma, amelynek sorsa rajtunk múlik. Ebben rejlik ereje, de egyben sebezhetősége is. Olvass bele az Ezért demokrácia! című kötetbe!

...
Könyves Advent

Ki hozza el a királylány kezéért a Nap aranyát és a Hold ezüstjét?

Mészöly Ágnes felnőtteknek szóló "gonosz" meséit nemcsak sajátos hangulatuk teszi különlegessé, hanem az is, hogy a tizenhárom történet mindegyikét Viive Noor észt illusztrátor egyedi világú képei ihlették. Olvass bele!

...
Könyves Advent

Középkorból kiírt nők és irodai mágikus realizmus – 13 angol könyv a fa alá

Új regények és nonfiction könyvek külföldi barátoknak, nyelvgyakorlóknak, anglofileknek.

...
Könyves Advent

Mekkorára nő a délnémet hidegvérű és hol él az exmoor póni?

A gyerekek a lovak és pónik végtelenül gazdag világát ismerhetik meg a Mi Micsoda gazdagon illusztrált lólexikonából. Nézz bele a könyvbe!

...
Könyves Advent

A téli álomból ébredő mackócsalád vidáman készülődik a karácsonyra

Olvass bele Vadadi Adrienn mesekönyvébe, melyben egy mackócsalád tagjai már nagyon várják a karácsonyt. 

...
Könyves Advent

Francia és skandináv receptek, magyar írók kedvencei, fenntartható konyha – 10 gasztrokönyv karácsonyra

Kevesebb mint egy hónappal karácsony előtt olyan, most megjelent gasztrokönyveket ajánlunk, melyek színt vihetnek a készülődésbe, de ajándéknak is tökéletesek.