Jo Nesbo Magyarországra jön!

.konyvesblog. | 2019. november 11. |

nesbo_2.jpg

Fotó: Valuska Gábor

Jövő év áprilisában Magyarországra jön a skandináv krimik koronázatlan királya, Jo Nesbo – jelentette be Facebook-oldalán az Animus Kiadó. A látogatásról egyelőre annyit lehet tudni, hogy a Könyvfesztiválra tervezik, hamarosan pedig a részleteket is közzéteszik majd az eseményről. 

A norvég krimiírónak magyarul éppen most októberben jelent meg legújabb könyve, a Kés, amelyben állítása szerint brutálisabban bánt főhősével, mint korábban bármikor. Az új kötetről a fülszöveg szerint az alábbiakat lehet tudni:

Harry Hole nincs jó bőrben. Élete minden szempontból kudarcba fulladt, ismét iszik, a főiskolai állásából is szélnek eresztették. Ugyan esélyt kapott az újrakezdésre az oslói rendőrség döglött aktákkal foglalkozó osztályán, de másra sem vágyik, mint hogy azokban az ügyekben nyomozzon, amelyek gyanúja szerint Svein Finnéhez, a sorozatos erőszaktevőhöz és gyilkoshoz köthetők, akit ő juttatott rács mögé. Amikor Harry egy részeg éjszakán bekövetkezett filmszakadás után reggel felébred, a keze és a ruhája csupa vér. Ez jelenti a kezdetét annak a rémálomnak, ami még rá vár, és amihez foghatót elképzelni sem tudott volna.

A Késbe ITT tudtok beleolvasni, a videó pedig, amelyben Nesbo mesél a legújabb Harry Hole-történetről ITT érhető el.