Jeff Vandermeer: Expedíció (RÉSZLET)

.konyvesblog. | 2014. február 05. |

Jeff VanderMeer: Expedíció, fordította: Török Krisztina

Agave, 2014, 176 oldal, 2980 HUF

Jeff_Vandermeer_Expedicio_b1_72dpi.jpgAz X Térséget a kormányzat már harminc éve környezeti katasztrófa sújtotta övezetnek álcázza, így mostanra az érintetlen és burjánzó vadonnak látszó terület csupa misztikum és rejtély az emberek szemében. A Déli Végek nevű titkos ügynökség ez idő alatt számos expedíciót küldött a hely felderítésére - szinte mindegyik tragikus véget ért. Most indul útnak a tizenkettedik expedíció.

A kutatócsoport négy nőből áll: egy antropológusból, egy geodétából, egy pszichológusból és egy biológusból. A küldetésük felderíteni a terepet és mintákat gyűjteni, feljegyezni minden tudományos megfigyelést a környezetről és egymásról, valamint mindenekfelett elkerülni az X Térség természetfeletti hatását. Az expedíció mindenre felkészülve indul útnak, és hamar megdöbbentő felfedezéseket tesz - például talál egy megmagyarázhatatlan topográfiai jelenséget és olyan életformákat, amik meghaladják a megértés képességét -, de mégsem ezek, hanem a tagok egymás elől gondosan elrejtett titkai változtatnak meg mindent.

A borító stancolt, a fehér előlapon kivágott 'X' mögött teljes egészében látható lesz a színes kép. Vandermeernek annyira tetszett a magyar kiadás borítója, hogy sokáig ezt használta profilképnek a Facebookon

Jeff Vandermeer Expedicio Reszlet by konyvesblog