Játssz James Ellroy-táskákért!

.konyvesblog. | 2015. október 21. |

ellroy_taska_1.jpg

A Pearl Harbor-i támadás előestéjén kezdődik James Ellroy új regénye, a Perfídia, melyben brutális kegyetlenséggel meggyilkolnak egy Los Angelesben élő japán családot. William H. Parker, a Los Angeles-i Rendőrség századosa rendkívül tehetséges, könyörtelenül ambiciózus, alkoholista és bizonytalan ideológiák megszállottja. Legnagyobb riválisa Dudley Smith őrmester - ír származású, az IRA egykori katonája, aki igyekszik hasznot húzni a háború kitöréséből. Hideo Asida rendőrségi helyszínelő, az egyetlen japán a Los Angeles-i Rendőrség állományában. Kay Lake huszonegy éves dilettáns, aki ki van éhezve a kalandra és az izgalomra. A nyomozás egymás mellé sodorja négyüket, és örökre megváltoztatja mindnyájuk életét. A bűncselekmény politikai vihart kavar, amely választás elé állítja őket, és átértékeli egymáshoz fűződő viszonyukat.

James Ellroy: Perfídia

Fordította: Illés Róbert, Jaffa Kiadó, 2015, 756 oldal, 3990 HUF

 

Az új regény megjelenése alkalmából a Jaffa Kiadóval közös játékra hívunk benneteket: ehhez nem kell mást tennetek, mint helyesen megválaszolni a lenti kérdést, a választ pedig elküldeni a konyvesblog@gmail.com címre (a tárgymezőbe írjátok be: Ellroy-játék). A helyesen válaszolók között öt darab James Ellroy-vászontáskát sorsolunk ki!

A kérdés:

Fekete Dália, A nagy sehol, Szigorúan bizalmas és Fehér jazz – mi az összefoglaló neve ezeknek az Ellroy-regényeknek?

A határidő: 2015. október 25. éjfél.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.