Január végén mutatják be a Farkasbőrbent, Hilary Mantel nagyon elégedett

.konyvesblog. | 2015. január 05. |

Január 21-én mutatja be a BBC Two a Farkasbőrben című televíziós minisorozat első részét, amely Hilary Mantel azonos című regényét dolgozta fel. Utóbbi - önéletrajzi kötetét nem számítva - már a tizedik regénye volt Mantelnek, mégis ez hozta meg az igazi áttörést, a hazai és a nemzetközi elismerést az írónőnek. A regényben és folytatásában (Holtaknak menete) VIII. Henrik legfőbb bizalmasa, Thomas Cromwell mozgatja a háttérből a szálakat, emel a magasba, és tipor el bárkit, ha az éppen úgy szolgálja a legjobban az érdekeit. (A két regényről és az írónőről korábban itt, itt és itt írtunk.)

A sorozatnak már kijött az első trailere, benne a Homelandből (is) ismert Damian Lewis-zal, aki VIII. Henriket alakítja. Cromwell szerepében Mark Rylance látható, a tragikus sorsú Boleyn Annát Claire Foy játssza. A hatrészes sorozatot Peter Kosminsky rendezte. Az írónő nagyon elégedett az adaptációval: közleményében azt írta, nagyon magasak voltak az elvárásai, ezeket pedig sikerült túlszárnyalni a megvalósítással. Ez már csak azért is nagy szó, mert korábban egyáltalán nem csinált titkot abból, hogy a Tudorok című sorozatot például egyáltalán nem kedveli.

Forrás: UPI

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.