James Pattersonnál jelenleg nincs gazdagabb író a világon

.konyvesblog. | 2014. március 26. |

James Patterson a világ legjobban kereső írója 2001 óta – derül ki egy friss összesítésből.  Az idén 67 éves szerző, akinek 1976-ban jelent meg az első regénye, eddig 130 kötetet publikált, melyekből  világszerte több mint 300 milliót értékesítettek.  Patterson évek óta vezeti a vagyonos írók listáját, legutóbb pedig akkor lehetett hallani róla, amikor a múlt hónapban bejelentette, hogy magánvagyonából egymillió fontot ajánl fel az amerikai kis, független könyvesboltok támogatására.

Nagy-Britanniában ugyanakkor Patterson csak a dobogó második helyére tudta felküzdeni magát, az elsőséget a briteknél ugyanis sziklaszilárdan tartja J.K. Rowling (ő az amerikai listán a második), aki 2001 óta a szigetországban közel 210 millió fontot keresett a könyveivel.

Az amerikai Nielsen adatai szerint 2001 óta ők a legjobban kereső írók a világon (zárójelben a legjobban fogyó kötetükkel):

• 1: James Patterson (Aki előbb meghal)
• 2: J.K. Rowling (Harry Potter és a Tűz Serlege)
• 3: Nora Roberts (Vörös liliom)
• 4: Dr Seuss (Oh, the Places You'll Go!)
• 5 John Grisham (A festett ház)
• 6: Stephenie Meyer (Twilight – Alkonyat)
• 7: Dan Brown (A Da Vinci-kód)
• 8: Nicholas Sparks (Szerelmünk lapjai)
• 9: Janet Evanovich (A szingli fejvadász 1.)
• 10: Jeff Kinney (Egy ropi naplója)

Forrás: Telegraph

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Legendás, ismeretlen, regényes, sétálós – 10+1 új könyv a 150 éves Budapestről

Budapest 150 éves születésnapján a város sokszínűségét és sokféleségét hangsúlyozva válogattunk össze róla szóló, (egy kivételével) friss kiadású könyveket. Vessz el az ismeretlen ismerős Budapesten!

...
Zöld

A hagyománytisztelet egy iszonyú gyorsan változó világban öngyilkos stratégia

Az ember vége, a természet esélye című új könyve apropóján Jordán Ferencet népességcsökkentésről, az ember rendmániájáról, visszavadításról, hibás fókuszról és a kötet zavarba ejtő címéről is kérdeztük. Interjú.

...
Zöld

Mennyi bort ittak Kolumbusz matrózai egy nap alatt?

Kitől szerzett Thomas Jefferson tokajit, és miként lendítette fel a borospohárbizniszt Jackie Kennedy? Kupa Enikő és Kovács Tibor Borgőzös évszázadok című könyvének kóstolóval egybekötött bemutatóján törpebirkákról és pillangókról is szó esett, megtudtuk továbbá, mit adtak a borisszáknak a németalföldiek.

ADVENT
...
Könyves Advent

Mister Morrsion állatlexikona megmutatja milyen változatos és gyönyörű az élővilág

A Mágikus állatok iskolája rajongói számára igazi csemege Mister Morrison állatlexikona, melyben minden tudnivalót összeszed az egyes állatokról. Olvass bele!

...
Könyves Advent

Megható, varázslatos, vicces – 10 karácsonyi gyerekkönyv az adventi hangolódáshoz

Karácsonyhoz közeledve 10 olyan gyerekkönyvet ajánlunk, melyek valamilyen módon kötődnek a kicsik által várva várt ünnephez.  

...
Könyves Advent

A Barátnőm, Anne Frank életigenlő memoár a veszteségről és a túlélésről

A kis Hannah Amszterdamban köt barátságot Anne Frankkal. Aztán 1942 júniusában, az egyre erősödő antiszemitizmus idején szétválasztják őket. Hannah Pick-Goslar szeretetteljes portréja a barátságról, a reményről és a bátorságról is szól. Olvass bele!