James Franco első regénye e-könyvben jelenik meg

.:wendy:. | 2012. január 06. |

Nagy kedvencünk, James Franco hamarosan megjelenteti első regényét Actors Anonymous címmel. A könyv egy olyan fikciós történet, amely Franco színészi életéről szól.


 

Persze nem váratlan Franco regényírói debütálása, hiszen a New York Egyetemen filmezni tanult, majd a Columbia Egyetemen írásból és költészetből diplomázott, tavaly ősszel pedig a Yale PhD hallgatója lett; csak idő kérdése volt, hogy mikor lép színre íróként is. Első novelláskötete Palo Alto címmel jelent meg 2010 októberében. A tizenegy írást tartalmazó kötetet nem dicsérte agyon, de nem is döngölte a földbe az amerikai sajtó. A kritikusok szerint, amit színészként tud Franco (különböző karaktereket ugyanolyan szenvedéllyel életre kelteni), azzal írásaiban egyelőre még csak próbálkozik. Bár a kötet szimmetriája dicséretre méltó, a történetek gyakran közhelyesek, egyszóval van még mit tanulnia Franconak. (További ismert filmesek érdekes írói debütálásról itt írtunk.)

Többek szerint éppen a Palo Alto elmaradt sikere miatt döntött úgy Franco kiadója, az Amazon, hogy csak e-könyv formátumban jelenteti meg a regényt, mások viszont ebben a lépésben pont annak a bizonyítékát látják, hogy a könyves mogul visszavonhatatlanul az e-könyv kiadásra kíván inkább fókuszálni.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

...
Zöld

Az írók jóval a tudósok előtt ráéreztek az agy működésére – interjú a világhírű agykutatóval

Dr. Scott A. Small Alzheimer-kutató érdekfeszítően írt arról, miért tesz jót nekünk az egészséges felejtés. Szóba került Salman Rushdie elmepalotája, a kreativitás és a MI, az alvás és a társadalmi felejtés szerepe, illetve a pszichopaták és a csimpánzok is. Interjú.