James Franco első regénye e-könyvben jelenik meg

.:wendy:. | 2012. január 06. |

Nagy kedvencünk, James Franco hamarosan megjelenteti első regényét Actors Anonymous címmel. A könyv egy olyan fikciós történet, amely Franco színészi életéről szól.


 

Persze nem váratlan Franco regényírói debütálása, hiszen a New York Egyetemen filmezni tanult, majd a Columbia Egyetemen írásból és költészetből diplomázott, tavaly ősszel pedig a Yale PhD hallgatója lett; csak idő kérdése volt, hogy mikor lép színre íróként is. Első novelláskötete Palo Alto címmel jelent meg 2010 októberében. A tizenegy írást tartalmazó kötetet nem dicsérte agyon, de nem is döngölte a földbe az amerikai sajtó. A kritikusok szerint, amit színészként tud Franco (különböző karaktereket ugyanolyan szenvedéllyel életre kelteni), azzal írásaiban egyelőre még csak próbálkozik. Bár a kötet szimmetriája dicséretre méltó, a történetek gyakran közhelyesek, egyszóval van még mit tanulnia Franconak. (További ismert filmesek érdekes írói debütálásról itt írtunk.)

Többek szerint éppen a Palo Alto elmaradt sikere miatt döntött úgy Franco kiadója, az Amazon, hogy csak e-könyv formátumban jelenteti meg a regényt, mások viszont ebben a lépésben pont annak a bizonyítékát látják, hogy a könyves mogul visszavonhatatlanul az e-könyv kiadásra kíván inkább fókuszálni.