J.K. Rowlingot állítólag meglopta az asszisztense

.konyvesblog. | 2018. november 08. |

A Harry Potter írója közel 24 ezer fontra perli a korábbi személyi asszisztensét; az író szerint ugyanis Amanda Donaldson ekkora értékben lopott tőle.

A nő 2014 februárja és 2017 áprilisa között dolgozott Rowlingnak. Amíg alkalmazásban volt, kapott egy bankkártyát a munkához kötődő kiadásokra, ezenkívül ő foglalkozott a rajongóknak szánt potteres ajándéktárgyakkal és hozzáférése volt egy széfhez, amiben Rowling valutát tartott. Utóbb kiderült, hogy Donaldson alaposan visszaélt a helyzetével, és Rowling pénzét elég gyakran személyes kiadásaira költötte.

Az EW tételesen fel is sorolta, hogy miket vett Donaldson a pénzen: ebből az derül ki, hogy – egyebek között – közel 1500 fontot költött gyertyákra, több mint 2 ezer fontot hagyott ott egy papírtermékeket és ajándéktárgyakat árusító boltban, és több mint 1600 fontot csengetett ki a Starbucksban. A lista legérdekesebb tétele viszont az a két macska, amire 1200 fontot adott ki. A vád szerint ezenkívül ellopott még egy motorizált Roxfort Expressz vonatot, értékes HP-könyvgyűjteményeket, az említett széfből pedig közel 8 ezer fontnyi valutát.

Donaldson tagadja, hogy közel 24 ezer fonttal tartozna az írónak; mindenesetre, amíg a per tart, Rowling nem kívánta kommentálni az esetet.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.