Hírek film pi_élete

Itt egy tigrisüvöltésnyi a Pi életéből!

Valuska László | 2012. június 20. |

A Tigris és sárkányt és a Túl a barátságont jegyző Oscar-díjas rendező, Ang Lee jegyzi a Pi élete című Yann Martel-regényből forgatott 3D-filmet, az első képkocák, mert ez a betekintő tényleg csak egy tigrisüvöltésnyi, nem árulnak el semmit arról, mit várhatunk. Hangulatnak viszont megteszi.

A spanyol születésű, Kanadában élő Yann Martel 2002-ben megkapta a rangos Booker-díjat. Története egy fiúról szól, aki mivel nem tud megszabadulni a mentőcsónakjában vele együtt hánykolódó tigristől, ezért megszelidíti. A családjából és állatkertjükből mindeössze ennyi marad a Csendes-óceánon történt szerencsétlenség miatt.

Pisisből Pire rövidítette nevét a tizenhat éves fiú, aki igyekszik megoldani a lehetetlent, és egyszerre akar keresztény, hindu és moszlim lenni. A fiút Suraj Sharma alakítja, akinek ez az első filmje, de Tobey Maguire és Gérard Depardieu is komolyabb szerepeket kapnak a filmben, amiért olyan rendezők versengtek, mint M. Night Shyamalan, Alfonso Cuarón vagy Jean-Pierre Jeunet (Amélie csodálatos élete).

A Pi élete november 21-én kerül a mozikba Amerikában olyan komoly irodalmi sikerekkel, mint A nagy Gatsby  Leonardo DiCaprio és Carey Mulligan főszereplésével, Baz Luhrman rendezésében, valamint a Hobbit Peter Jackson irányításával.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.