Ismét Aranykönyv szavazás

Ismét Aranykönyv szavazás

.:wendy:. | 2011. március 11. |

Rácz Zsuzsa, Frank Júlia, Janikovszky Éva, azaz a tavalyi nyertesek után idén vajon ki lesz a közönség kedvence? Frei Tamás? Stieg Larsson? Fejős Éva? Spiró György? Mautner Zsófia? Müller Péter? Mindez eldől az Aranykönyv szavazáson március és május között.

Április 4-ig mindenki beleszólhat abba, hogy mely szerzők és művek legyenek 2010 közönségszavazásának a résztvevői az Aranykönyv szavazáson.

Az Aranykönyvet szervező Libri kategóriánkénti listáit az induló, ajánló körben az olvasók kibővíthetik személyes javaslataikkal. A versenyben csak a szavazók által ajánlott könyvek mennek majd tovább, s küzdenek majd a legnépszerűbb címért!

A szervezők a www.aranykonyvszavazas.hu oldalon várják az ajánlásokat, hogy a tavaly megjelent könyvek közül melyik induljon a 2010-es Aranykönyv Díjért a szépirodalom, a szórakoztató irodalom, a gasztronómia, az ismeretterjesztés és a gyermek-és ifjúsági könyvek kategóriájában; „klasszikus” név alatt pedig külön kategóriába kerültek azok a művek, amelyek nem 2010-ben kerültek először kiadásra, viszont 2010-ben újra megjelentek, hiszen a közönségük hosszú évek óta forgatja őket szeretettel.

Az Aranykönyv szervezői által ajánlott listát bárki kiegészítheti a maga kedvenceivel. A legjobb 50 –be bekerült könyvekről április 4-e után derül ki, hogy veszik-e az újabb akadályt, s bejutnak –e a legjobb 10 közé.

Április 25 –e és május 5-e között dől el, hogy a legnépszerűbb 10-ből melyik könyv és szerzője nyeri meg a közönség díját, amelyet május 12-én adnak át az Aranykönyv Gálán.

A tavaly már volt Aranykönyv szavazással szemben idén változott néhány feltétel a játékban. 2010-ben az Évtized Könyvére lehetett szavazni a különféle kategóriákban. 2011-ben az előző év legnépszerűbb műveire voksolhat az olvasóközönség – mondja Walitschek Csilla, az Aranykönyv szavazást szervező Libri Kft ügyvezetője.

Az Aranykönyv szavazás az olvasóközönség ízlését tükrözi. A szervezők alkalmat szeretnének teremteni arra, hogy a könyveket megvásároló közönség is kifejezhesse, hogy kik a kedvencei. Mint Walitshek Csilla elmondta, tudatosan döntöttek úgy, hogy csak az adott évben megjelent művekre lehet majd szavazni. "Szeretnénk ugyanis megmutatni, hogy a magyar olvasók nemcsak úgynevezett klasszikusok iránt érdeklődnek, hanem szívesen vásárolnak kortárs szerzőket és könyveket. Ebből a szempontból a Magyarországon először megjelenő külföldi szerzők is akkor válnak kortársainkká, amikor magyarul is olvashatjuk őket. Az Aranykönyv szavazás nem titkolt célja, hogy leporoljuk a könyveket, s a kortárs könyvek és szerzők ünneplésére is lehetőséget adjunk. A könyv él és virágzik, mert vannak emberek, akik számára olvasni öröm "– fogalmazott Walitschek Csilla, a Libri Kft ügyvezetője.


A szavazás részletes menete


A szavazás végig a www.aranykonyvszavazas.hu weboldalon keresztül zajlik.

Április 3-ig mindenki javasolhatja könyvet a kedvencek listájára. A legtöbb szavazatot kapott 50 könyv jut tovább.

Április 4 - Április 25. között lehet beszavazni a könyveket a TOP 10-be.

Április 25 - Május 5. között dől el, hogy kik nyerik meg az Aranykönyv 2010 Díjakat.

Május 12-én az Aranykönyv 2010 Gálán derül ki a győztes könyvek és szerzők címe és névsora.
 
 
TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.