Írd meg a legjobb Harry Potter-sztoridat!

.konyvesblog. | 2017. június 26. |

Húsz éve jelent meg angolul a Harry Potter-sorozat első könyve - ennek alkalmából össze is szedtünk húsz érdekességet a szériáról. A varázslófiú története egy generáció olvasmánya lett, hiszen sokan nemcsak vele együtt nőttek fel, de Harry Potterrel együtt szembesültek és értettek meg egy csomó problémát vagy jelenséget. Vagy éppen kaptak rá az olvasásra. Akik Harryvel egyidősek voltak az első kötet megjelenése idején, ma már felnőttek, viszont biztosan sokan őriznek valamilyen emléket a regénnyel kapcsolatban.

Írjátok meg nekünk!

Mi pedig a legjobbakat lehozzuk a blogon. Történeteiket a konyvesblog@gmail.com címre küldjétek, a tárgymezőbe írjátok be: HP20. Az írásokat június 30-ig, éjfélig várjuk!

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.