Ingyenesen letölthető kiadvány a digitális nemzedékről

.konyvesblog. | 2013. január 17. |

Megjelent és ingyenesen letölthető A 21. századi szülő című kiadvány, melyben Prievara Tibor és Nádori Gergely, a TanárBlog szerzői szülőknek adnak tanácsokat, miként használhatják az internetet, a számítógépet gyerekük tanulásának segítésére.

Szinte minden szülő megtapasztalta, hogy gyereke „egész nap a gép előtt ül”, de úgy gondolja, hogy „ott nem csinál semmi értelmeset”, A 21. századi szülő című kiadvány abban segít, hogy a számítógépen töltött idő hasznos legyen.

A rövid könyvecskében szó esik a digitális nemzedékről, a számítógép szerepéről a tanulásban és sok konkrét ajánlatot, ötletet is tartalmaz, szó esik benne olyan fontos témákról is, mint a Facebook használata vagy a tanulási motiváció megteremtése. A kiadvány ingyenesen elérhető ezen a címen.

Prievara Tibor és Nádori Gergely hat éve indították az oktatástechnikával, 21. századi pedagógiával foglalkozó oldalukat, a TanárBlogot. Korábban már több ingyenes könyvet is publikáltak tanároknak, ezeket összesen több mint 20 ezer alkalommal töltötték le.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.