Így készült az Ízek, imák, szerelmek új magyar borítója

.konyvesblog. | 2016. augusztus 04. |Már tíz éve, hogy megjelent Elizabeth Gilbert bestsellere, az Ízek, imák, szerelmek. A kötet több mint 200 hétig szerepelt a New York Times eladási listáján, világszerte több millió példányt adtak el belőle, Julia Roberts és Javier Bardem főszereplésével pedig film is készült belőle. Két éve Skype-interjút készítettünk a szerzővel, és amikor azt kérdeztük tőle, hogy meglepte-e a könyv világsikere, a következőket válaszolta:

"Viccel velem? Még mindig meglep. Egyszerűen nincs rá magyarázat. Lehet azt mondani, hogy a könyv azért lett sikeres, mert olyan tapasztalatokról szól, amely sok nőnek a sajátja, akik megpróbáltak rájönni, miről is szól az életük – rendben van, de legalább húszezer olyan könyv van, ami erről szól! Vagy lehet azt mondani, hogy azért volt népszerű, mert jól van megírva – rendben, de erre azt mondanám, hogy nézzenek bele a többi hat könyvembe! (nevet) Tehát, nem igazán áll össze a kép. Ugyanúgy, mint amikor, valami szörnyű dolog történik veled, és az egésznek nincs értelme. A világnak összességében nagyon kevés értelme van (nevet). Egy olyan világban élünk, ami állandósult talányokkal van tele. Ezen titkoknak egy része szörnyű, más részük csodálatos. Ez a siker csodálatos meglepetés volt, de még mindig megfejthetetlen nekem. Soha nem értettem, miért történt velem, de nagyon hálás vagyok érte, és nagyon vigyázok arra, hogy jó dolog maradjon, és ne váljon rosszá."

Gilbert magyar kiadója, a Partvonal a 10. évfordulón újra kiadja a kötetet, a borítót Cristina Grosan tervezte.

A kiadó blogján több borítótervezetet is közzétett, amelyek különböző színekben

és variációkban

és fázisokban

mutatja be a terveket. "Természetesen a bemutatott terveken kívül még több verzió készült, hogy milyenek, az már legyen a mi titkunk. Hogy melyik lesz a végleges változat, sok mindentől függ, és természetesen Elizabeth Gilberttel is engedélyeztetni kell a végső tervet" - írja blogján a kiadó.