I. Országos TEAM SLAM Bajnokság

.konyvesblog. | 2013. február 21. |

TEAM_SLAM2013.jpg

A magyar slammerek azzal indították a 2013-as évet, hogy csapatokba szerveződtek és közös versalkotásba kezdtek. A slam poetry műfajt szerencsére már a hazai közönségnek sem kell bemutatni. A köré szerveződött előadó költészeti verseny sorozat az elmúlt pár évben olyan térhódításba kezdett, hogy szépen, lassan beférkőzött a köztudatba. A mostani esemény azonban mégis egyedülálló, mert első alkalommal néznek szembe egymással slammerek csapatokba szerveződve. Tömegverekedés ugyan nem lesz, de fergeteges szócsatározásra biztosan számíthatunk.

Tavaly októberben az I. Országos Slam Poetry Bajnokságon győztest avatott a hazai slam közösség. A bajnoki címet az Akkezdet Phiaiból ismert Saiid, azaz Süveg Márk viseli egy éven át. Saiid Antwerpenben a tavaly decemberben megtartott Slam Poetry Európa-bajnokságon képviselte Magyarországot, ahol az 5. helyen végzett.

A rend fenntartásáért a Slam Poetry Budapest összeszokott konferanszié-párosa Mavrák Kata "Hugee" és Németh Péter „Zeek" felelnek. Szintén ők választják ki a közönségből a zsűri két tagját, akik a három tekintélyes profi, Petrányi Zsolt, a honi slam mozgalom keresztapja, Süveg Márk „Saiid", a magyar slam bajnok és Keszég László rendező színész mellett pontozhatnak. Utóbbi, nem mellesleg, különös figyelemmel fogja kísérni a csapatokat, ugyanis az SPB őt kérte fel az első magyar slam színházi produkció rendezésére is. A háttérzenét az eseményeken jól bevált Amoeba (Sabák-Sági-Boros trió), a látványt a Kiégő Izzók VJ-kollektívája szolgáltatja. A megmérettetésben összesen 20 csapat vesz részt, aki között régi és új arcokkal egyaránt találkozhat a nagyérdemű.