Hírek infografika

Hány könyv választja el Camus-t Bridget Jonestól?

.konyvesblog. | 2015. március 02. |

mufajok.jpg

Sose tudtad milyen műfajú A Da Vinci kód? Gondban voltál, ha az Amerikai pszichót kellett volna besorolnod? Mindig eltévedsz a könyvesboltok és a könyvtárak polcai között? Ez esetben NEM neked találták ki a Pop Chart Lab poszterét, amely szemre nagyon tetszetősen próbál rendet vágni a különböző irodalomi zsánerek között, ám elég sok fura csoportosítást hozott létre (a romantikus regények egyik legszemléletesebb példájaként például Bridget Jones naplóját hozva). Ennek ellenére érdemes végigböngészni az egészet (ide kattintva nagyban is kinyílik), mi pedig drukkolunk, hogy egyszer valaki elkészítse a magyar verziót is.

Forrás: electricliterature.com

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Elszáll az agyad: tudományos, közgazdasági és filozófiai non-fictionok 2024 tavaszán

Hogyan látja az ember képzelőerejét Csányi Vilmos? Hogyan alakul át a világ, ha a politikai és hatalmi játszmák kiterjednek a világűrre? Miért kannibál a kapitalizmus? Hogyan dolgozik az idegsebész? És mit gondol az elidőzésről napjaink sztárfilozófusa, Byung-Chul Han?

...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket.