Hivatalosan bejelentették Neil Gaiman új regényét

.konyvesblog. | 2012. augusztus 16. |

Neil Gaiman a Twitteren fedte fel az új könyvének a címét, amit nem sokkal később megerősített a kiadója, a William Morrow Books is. A kortárs fantasy legnagyobb mesterének ez lesz az első regénye a 2008-as A temető könyve után.

Gaiman egy évvel ezelőtt az Edinburgh-i Nemzetközi Könyvfesztiválon már elárulta, hogy több új történeten is dolgozik, és úgy tűnik, hogy mostanra befejezte őket, legalábbis a kiadója, a William Morrow Books több hivatalos megjelenési dátumot is kitűzött. 2013 január 8-án Chu’s Day címmel egy képes mesekönyv jelenik meg az írótól, nyáron pedig egy új regény várható The Ocean At The End Of The Lane címmel. A kötetekről egyelőre többet nem fedtek fel, de vélhetően hamarosan további bejelentések is várhatóak.

Ezen kívül újabb művekről is felfedték a leplet: a Chu’s Day folytatása már készül, mint ahogy be van tervezve a második kötete az Odd And The Frost Giants-nek is (ez egy, nagyjából a Mr. Men-sorozat méretével vetekedő mesekönyv), valamint Gaiman egy újabb regényen is dolgozik, ami magáról a történetmesélésről fog szólni, és Fortunately, The Milk lesz a címe. Megjelenési dátumok ezekhez a kiadványokhoz egyelőre még nincsenek.