Hétszázezer első világháborús dokumentumot tett digitálisan elérhetővé Németország

Hétszázezer első világháborús dokumentumot tett digitálisan elérhetővé Németország

.konyvesblog. | 2014. július 25. |

galerien001attentatsarajevogross.jpgNémetország 700 ezer, az első világháborúhoz kapcsolható dokumentumot tett elérhetővé digitálisan. Az anyag például propagandafilmeket, fényképeket, hangfelvételeket valamint kormányzati és személyes dokumentumokat tartalmaz, és ingyen elérhető. Az apropó a háború kirobbanásának századik évfordulója. Az archívum  ITT érhető el.

Az archívum kurátorai szerint az anyag különösen a származástan kutatóinak lesz nagy segítség, mivel részletes információkat tartalmaz olyan helyekről, ahol német katonák szolgáltak.

Németország egyébként visszafogottan emlékezik az évfordulóra, nem terveznek nagy ünnepségeket, a háborúról szóló kiállításokat és a nemzetközi megemlékezéseket viszont pénzügyi támogatással segíti.

Forrás: FineBooksMagazine

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.