A HarperCollins szerkesztői szerint a homoszexualitás bűn

.konyvesblog. | 2014. december 12. |

 bxlsvelftusrpri-580x326-nopad.jpg

Bennett és lánya

A világ egyik legnagyobb és legerősebb kiadója, a HarperCollins keresztény ága bekeményített, és megírta Dawn Bennett-nek, hogy csak akkor adják ki a hitről és az LGBTQ közösségről szóló könyvét, ha előbb elítéli lánya homoszexualitását.

Bennett könyvének fókuszában leszbikus lányának felnevelése áll, és az a fájdalom, amit a lány és a család elszenvedett miután kiközösítették őket a templomi közösségből. A HarperCollins leányvállalata, a Thomas Nelson kiadói csoport egy emailben azt írta az írónőnek, hogy ha meg akarja jelentetni a kéziratot, minden homoszexuális viselkedést a könyvben bűnként kell ábrázolnia, a lányának pedig bűnbánatot kell tanúsítania, és lépéseket kell tennie, hogy megváltoztassa  életstílusát.

Az írónő egy petícióban  arra kérte a HarperCollinst, hogy álljanak az emberi méltóság mellé, és kezeljék egyenlőként a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű embereket.

Minden kiadónak joga van, hogy olyan témáról írjon, amilyenről akar. – írja Bennett. A HarperCollins azonban egy multinacionális vállalat, amelynek LMBT-címek is szerepelnek a katalógusában, a címekből pedig dollármilliókkal gazdagodik a cég. Nem lenne szabad elvenniük a pénzünket, majd megszégyeníteni minket, jelentette ki petíciójában az írónő. Bennett szerint a vásárlóknak joga van tudni, hogy mi történt, különösen egy olyan kérdésben, amivel másokat bántanak.

Towleroad nevű LMBTQ-oldal közzétette a HarperCollins nyilatkozatát, mely szerint a kiadó a szerkesztői irányelvek félreértelmezéseként értékeli az ügyet, kiemelve,hogy az nem tükrözi sem a TN, sem a HC bármely más leányvállalatának szerkesztőségi elveit. A kiadó bocsánatot kért az írónőtől,  visszatérítette a pénzét, és felajánlotta, hogy folytassa a publikálási folyamatot a WestBow-val. Azt ígérték, megteszik a szükséges lépéseket, hogy ez soha többé ne fordulhasson elő, és nagyon sajnálják, hogy Bennett-et és családját kellemetlenségek érték az ügy miatt.  

A HarperCollins Twitteren is reagált az ügyre. Ott is azt írták, ez egy sajnálatos hiba volt, és nem tükrözi a szerkesztői álláspontját a kiadó egyik kiadói csoportjának sem. 

Forrás: TheMarySue

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

6 ok, amiért a kertészkedés jót tesz az egészségednek + 3 könyv kertekről

Kutatások bizonyítják, hogy a kerti munka nemcsak a testedet, de a lelkedet is ápolja.

...
Zöld

Kannibál kapitalizmus: Mind megyünk a levesbe?

Nancy Fraser instant klasszikus könyvében bemutatja, hogyan vezetett a falánk kapitalizmus a világunkat megmérgező, igazságtalanságokból fakadó sokféle krízisért. Most elolvashatsz egy részletet a kötetből.

...
Zöld

Ezért érdemes edzened a képzeleted „izmait”

Egy új könyv szerint a gazdag képzelet nem valami isteni adottság, hanem fejleszthető tulajdonság. Le is írja, hogyan.