Hírek harry_potter

Harry Potter-park épül Floridában

Könyves Magazin | 2009. szeptember 18. |

Könyv Kolónia: potter-park1 1482402c

Harry Potter világa elevenedik meg a Floridában épülő kalandparkban 2010 tavaszán. Tom Williams, a Universal Parks and Resorts elnök-vezérigazgatója elmondta, a látogató sétálhat a Roxfort Boszorkány és Varázslóképző Szakiskolában, megismerkedhet Harry kedvenc sportjával a Kviddicsel, repülhet Hippogriffel, vagy ellátogathat Roxmortsba, a közeli faluba, ahol a népszerű kocsmákban a regény szereplőinek kedvenc italát a vajsört mérik. A varázsvilág megteremtésében és a magával ragadó környezet kialakításában maga a szerző J. K. Rowling is ki veszi a részét, de nem csak egy múzeum szintjén képzeli el bemutatni a világ legnépszerűbb könyvének helyszíneit, hanem a cselekvő ember igényeit kielégítve formálják az élményparkot mozgalmassá. (forrás: Könyvkolónia.hu)

És itt vannak a képek a tervezett helyről>>

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

...
Zöld

Az írók jóval a tudósok előtt ráéreztek az agy működésére – interjú a világhírű agykutatóval

Dr. Scott A. Small Alzheimer-kutató érdekfeszítően írt arról, miért tesz jót nekünk az egészséges felejtés. Szóba került Salman Rushdie elmepalotája, a kreativitás és a MI, az alvás és a társadalmi felejtés szerepe, illetve a pszichopaták és a csimpánzok is. Interjú.