Iszonyú félelmetesnek képzelték el a Harry Pottert

.konyvesblog. | 2014. november 12. |

Aragog és a Magyar Mennydörgő, Csikócsőr és Pettigrew, dementorok és sellők - csak néhányan a Harry Potter-univerzum emblematikus alakjai közül. A Warner Brothers és a Harper Collins most egy olyan gazdagon illusztrált kiadványt hozott össze, melyből kiderül, hogyan is képzelték a filmkészítők a varázslényeket. David Heyman producer is azt emelte ki, hogy a HP-filmekben iszonyú fontosak ezek a lények, nélkülük ugyanis nem lehet elmesélni Harry történetét. Ők azok, akik tanítják vagy éppen kihívások elé állítják a főhőst, aki végül végül elég magabiztossá válik ahhoz, hogy megvívja harcát Voldemorttal és a sötét erőkkel.

Nézegessetek jobbnál jobb képeket:

Forrás: BuzzFeed

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ezért érdemes edzened a képzeleted „izmait”

Egy új könyv szerint a gazdag képzelet nem valami isteni adottság, hanem fejleszthető tulajdonság. Le is írja, hogyan.

...
Zöld

Klímaváltozás helyett „halálos klímapusztítás”: ez a csere téged rávenne a cselekvésre?

Nem elég hatékonyak a jelenlegi kifejezéseink, amikor a klímaváltozás fenyegetéseiről beszélünk, állítja az ELTE PPK kutatója. Forgács Bálint új nyelvhasználatot javasol, hogy súlyának megfelelően kezelhessük a problémát. Mi könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

Kreatívabbak a babák, mint eddig gondoltuk + 5 könyv a kreativitásról

Magyar babák vettek részt abban a kutatásban, melyből kiderült, hogy a babák elég korán képesek kreatív módon kombinálni különböző fogalmakat. Könyvek hírek mellé.