Hányós zacskókra írta legújabb regényét Nick Cave

.konyvesblog. | 2015. március 23. |

(Kép forrása)

Mostantól senki sem foghatja a körülményeire, hogy miért nem tud könyvet írni. Nick Cave ugyanis egy tavalyi körútján - repülés közben - egy komplett könyvet vetett papírra, de nem is akárhogy: a sztorit teljes egészében a repülőgépeken található hányós zacskókra írta. A zenész-dalszerző-író 2014-ben egy 22 állomásos észak-amerikai turnét csinált végig The Bad Seeds nevű zenekarával, és a hosszú repülőutakon állt össze a fejében a The Sick Bag Song című regény, melyet azután a repülés közbeni rosszullétekre tartogatott papírzacskókra írt le.

A sztorit amúgy nagyban azok a városok ihlették (Nashville, Seattle, Toronto, Calgary, stb.), ahol a The Bad Seeds-szel felléptek. A Canongate kiadó a regényt a líra, a próza, a dalszövegek és a naplóbejegyzések furcsa elegyeként jellemezte, és úgy vélte, a könyv valahová Eliot The Wasteland-je (Vas István fordításában: Átokföldje, Weöres Sándor fordításában: A puszta ország), illetve Hunter S. Thompson Félelem és reszketés Las Vegasban című regénye közé sorolható be.

A regény április 8-án jelenik meg keménykötésben, hangoskönyvként és e-könyvként, illetve a hardcore rajongók megrendelhetik a limitált kiadású példányt is, melyhez egy Nick Cave-tervezte hányós zacskó is dukál. A regényhez készült egy trailer is, érdemes belepillantani:

Forrás: Flavorwire

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.