Hallgasd meg az új John Green-regény első fejezetét

.konyvesblog. | 2017. szeptember 06. |

tumblr_ouhb0dy4nf1qjhzvpo1_1280.jpg

Október 10-én érkezik angolul John Green új regénye, a Turtles All The Way Down, ám a szerző tisztában van azzal, hogy milyen idegőrlő is tud lenni a várakozás, ezért készült egy kis meglepetéssel a rajongóinak. Vlogbrothers névre hallgató Youtube-csatornáján, ahová testvérével, Hankkel közösen gyártja a kontentet, felolvasta új regénye első fejezetét.   

A könyv egy szökevény milliomossal és az érte kitűzött pénzjutalommal indul, de ennél sokkal többé válik. Egy történetté az élethosszig tartó barátságról és egy váratlan találkozás bensőségességéről, sőt, Star Wars fan fictionné, és még egy tuatara (egy Új-Zélandon őshonos hüllő, a hidasgyík – a szerk.) is felbukkan benne. Középpontjában a tizenhat éves lány, Aza Holmes áll, akinek komoly harcokat kell megvívnia saját mentális betegsége miatt. – foglalta össze a regény plotját ifjúsági Tumblr-én Green magyar kiadója, a Gabo, akik dolgoznak azon, hogy a magyar fordítás minél hamarabb elkészüljön. Green első alkalommal ír a mentális betegségekről, amelyek a saját életét is meghatározzák (ITT beszél az OCD-jéről), és annak ellenére, hogy egy fiktív történetet mesél el, könyve nagyon is személyes lesz.

Forrás: John Green Tumblr

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.