Hallgasd meg a Moby Dicket Tilda Swinton és a brit miniszterelnök előadásában

.konyvesblog. | 2016. március 21. |

chapter-30-david-austin-the-whale.jpgDavid Austen - The Whale (30. fejezet)

A Plymouth Egyetem három évvel ezelőtt elindította a Moby Dick The Big Read nevű kezdeményezést, amelynek a lényege az volt, hogy különböző hírességek olvassák fel Melville kultregényének fejezeteit. A végeredmény, vagyis mind a 135 fejezet most teljes egészében meghallgatható a SoundCloudon és letölthető az iTunesról

A felolvasás ötlete egy Angela Cockayne nevű művésztől, és egy Philip Hoare nevű íróról származik, akik 2011-ben tartottak bálnaszimpóziumot- és kiállítást az egyetemet, majd kicsit továbbgondolták a projektet.

A Moby Dick fejezeteit többek közt Stephen Fry, Neil Tennant, Fiona Shaw, Will Self, Benedict Cumberbatch, China Miéville, John Waters, Simon Callow, Sir David Attenborough, és a brit miniszterelnök, David Cameron olvassa fel.

A fejezetekhez olyan kortárs művészek készítettek illusztrációt, mint Oliver Clegg vagy Matthew Benedict.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.