Gillian Flynn kiakadt, hogy egy bűnügyben a Holtodiglannal példálóznak

.konyvesblog. | 2019. július 10. |

Egy gyilkossági ügy gyanúsítottja szerint nem kizárt, hogy felesége eltűnési ügyének megoldásában a Holtodiglan című regény cselekménye lehet a kulcs. A szerző, Gillian Flynn betegesnek nevezte a feltételezést.

Egy connecticuti nőnek, Jennifer Dulosnak május végén nyoma veszett, a rendőrség pedig arra gyanakszik, hogy otthonában gyilkolhatták meg, a házban ugyanis vérfoltokat találtak. A nő egy csúnya gyerek-elhelyezési vitában állt a férjével, Fotis Dulosszal. A férfit és barátnőjét azóta a bizonyítékok manipulálása és a nyomozás hátráltatása miatt le is tartóztatták.

A férfi ügyvédje, Norm Pattis mindenesetre most állítja, fogalmuk sincs, hol lehet a nő, sőt, egészen odáig ment, hogy kijelentette: meg kell vizsgálni annak lehetőségét, hogy nem egy Holtodiglan-típusú üggyel van-e dolguk.

Gillian Flynn 2012-es regényében az Amy nevű feleségnek nyoma vész, a férjet gyanúsítják a megölésével, utóbb viszont kiderült (spolier!), hogy a nő megrendezte az egészet, így nem véletlen az sem, hogy minden nyom egy irányba (azaz a férj felé) mutat. A regényből 2014-ben Ben Affleck és Rosamund Pike szereplésével készült film.

Flynn mindenesetre közleményében azt írta, hogy a rosszullét kerülgeti attól, hogy a férj és ügyvédje az általa írt fikciós művet használja védekezésként és Jennifer Dulos nagyon is valós és tragikus eltűnése mögé egy hipotetikus motívumot képzelnek.

Forrás: Guardian