George R.R. Martin: Novemberben jön az új Trónok harca-könyv

George R.R. Martin: Novemberben jön az új Trónok harca-könyv

.konyvesblog. | 2018. április 26. |

rrmartin.jpg

(Kép forrása)

A Twitteren jelentette be George R.R. Martin, hogy november 20-án végre meg fog jelenni új könyve Fire and Blood (Tűz és vér) címmel. A várakozásokkal ellentétben azonban a friss kötet nem a Trónok harca sorozatnak alapot adó Tűz és jég dala ciklus hatodik kötete lesz, hanem egy új történet, amelyben a Targaryen-ház múltját meséli el. 

George RR Martin on Twitter

FIRE & BLOOD, the history of the Targaryens, will be releasing in hardcover on November 20! Read more about it in my blog post: https://t.co/Y6kdsfEds9 #FireandBlood

A Tűz és vér azért nem rugaszkodik el teljesen Westeros világától, a cselekmény háromszáz évvel a Tűz és és jég dala eseményei előtt játszódik. George R.R. Martin bővebben a blogján mesélt az az új történetről, amely egy véres háborúról fog szólni. Mint írja, a kézirat több mind ezer oldalas lett, és nem is tekinthető teljesen regénynek, inkább olyan, mint egy fiktív történelemkönyv, amely a Targaryen-dinasztia királyainak életéről és tetteiről számol be. A rajongókat arról is biztosította, hogy ebben a részben is sok sárkány lesz, ráadásul Doug Wheatley műveivel illusztrálni is fogják az új könyvet.

2017-ben végre megjelenik a Trónok harca hatodik kötete?

George R.R. Martin évek óta csúszik A tűz és jég dala fantasy-sorozat hatodik részével: a türelmetlen rajongóknak az elmúlt években egy-egy részletmorzsával kellett beérniük a The Winds of Winterből, a hatodik könyv viszont csak nem akart összeállni. Martin viszont a napokban a rajongók kérdéseire...

Mint korábban írtuk, a szerző már sokszor megígérte, hogy hamarosan jelentkezni fog a Tűz és jég dala hatodik részével. Utoljára tavaly röppent fel a hír, hogy már nem kell sokat várni rá. Bár a szerző akkor közzétett néhány részletet a készülő könyvből, úgy tűnik, azzal még egy ideig nem lehet számolni. 

Forrás: The Guardian

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.