George R.R. Martin csatlakozik az egymilliós klubhoz

.:Benedek:. | 2011. szeptember 20. |

George R.R. Martin, a nagysikerű Trónok harca című sorozat alapját képező Jég és a Tűz dala (másutt a Tűz és Jég dala) című regényciklus szerzője tizedikként csatlakozott azon írók sorába, akik már több mint egymillió Kindle e-könyvet adtak el.
Az eredetileg trilógiának tervezett Jég és tűz dala ciklusból eddig öt kötet jelent meg (ebből négy olvasható magyarul, a Trónok harca, a Királyok csatája, a Kardok vihara és a Varjak lakomája, míg a legutolsó rész, a Sárkányok tánca idén nyáron jelent meg Amerikában).

Az egymillió feletti ekönyv-fogyással büszkélkedő írók sorában ott találjuk a Millenium-trilógia szerzőjét, Stieg Larssont, a romantikus bestseller-író Nora Robertset, a thrillergyáros Micheal Connellyt, vagy az Éhezők viadala-sorozatról elhíresült Suzanne Collinst.A listán egyetlen független szerző szerepel, John Locke, aki mögött nem áll kiadó, hanem saját kiadású krimijeivel érte el az egymilliós eladást. Kathryn Stockett az egyetlen, aki egy címmel érte el a szuper számot, és további érdekesség, hogy Stephanie Meyer, az Alkonyat-sorozat írója még mindig nem érte el a digitális álomhatárt.
 

George R.R. Martinnal készült interjúnkat itt olvashatjátok.