Futaki Attila képregénye bestseller Amerikában

Tungsram777 | 2010. október 25. |

Villámtolvaj - Percy Jackson és az olümposziak a nyolcadik helyen nyitott a The New York Times bestseller listáján. A Disney egy hete jelentette meg Rick Riordan gyerekkönyvének képregényváltozatát (a filmadaptációt Chris Colombus rendezte), melyhez Futaki Attila készítette a rajzokat. A 26 éves művész a tavalyi San diego-i Comic Conra kiutazva próbált szerencsét a tengerentúlon, hogy idén nyáron már kelet-európa egyik legmenőbb képregényrajzolójaként térjen vissza a nagyszabású rendezvényre a Villámtolvajt promótálni.

A Villámtolvaj képregény a Times listáján együtt szerepel többek között a magyarul is megjelent, világhírű Scott Pilgrim képregényekkel, és sikerült maga mögé utasítania a sorozat miatt most fokozott érdeklődésre számot tartó The Walking Dead köteteket. 

Futakit első saját kötete, a Spirál, franciaországi megjelenése kapcsán szerzett ismeretségeknek hála mutatták be a 2009-es Comic Con-on Robert Vendittinek, aki ekkor már a Villámtolvaj képregényadaptációjának forgatókönyvén dolgozott. Lenyűgözték Attila realista stílusú, sötét tónusú munkái, így el is juttatta portfólióját a Marvel kiadót (Pókember, Vasember, X-men) felvásárló Disney Hyperion Books-hoz. A hollywoodi cég választása végül a magyar képregényrajzolóra esett, akinek hónapokon át kellett feszített tempóban dolgoznia, hogy tartani tudja a határidőt. Futaki Budapestről küldte az elkészült oldalakat az Egyesült Államokba, a kiadó legnagyobb megelégedésére, aki természetesen a sorozat következő epizódjainak megrajzolásához is Attilát kérte fel. A Villámtolvaj képregény október 12-én debütált a tengerentúlon, magyar megjelenésről egyelőre nincs hír.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ezért érdemes edzened a képzeleted „izmait”

Egy új könyv szerint a gazdag képzelet nem valami isteni adottság, hanem fejleszthető tulajdonság. Le is írja, hogyan.

...
Zöld

Klímaváltozás helyett „halálos klímapusztítás”: ez a csere téged rávenne a cselekvésre?

Nem elég hatékonyak a jelenlegi kifejezéseink, amikor a klímaváltozás fenyegetéseiről beszélünk, állítja az ELTE PPK kutatója. Forgács Bálint új nyelvhasználatot javasol, hogy súlyának megfelelően kezelhessük a problémát. Mi könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

Kreatívabbak a babák, mint eddig gondoltuk + 5 könyv a kreativitásról

Magyar babák vettek részt abban a kutatásban, melyből kiderült, hogy a babák elég korán képesek kreatív módon kombinálni különböző fogalmakat. Könyvek hírek mellé.