A Marvel kinyírta Hulkot

.konyvesblog. | 2016. július 14. |

8048e156-cedb-4763-a4bf-6af9ee058cd0_800.jpg

Bruce Banner sosem volt a Marvel legszerencsésebb sorsú hőse, apja verte, gyűlölte és nem bírta elviselni, hogy a felesége szereti, ezért megölte az asszonyt. Miután Banner megmentett egy csomó embert és eltűnt a nyilvánosság elől, rájött, hogyan szabadulhat meg mutánsénjétől, Hulktól. Boldogsága nem tartott sokáig: a Marvel most az ő életének is véget vet. A Civil War II harmadik részében Banner szembetalálja magát egy rakás szuperhőssel, akiknek jó okuk van feltételezni, hogy ismét Hulkká változott, és embereket ölt. A gyanú egy szuperképességekkel rendelkező gyerektől indult, aki megjövendölte a jövőt, és akiben Amerika Kapitány megbízik, de Vasember nem. Amikor Banner kezdi elveszteni a fejét, Sólyomszem lenyilazza, ám a flashbackből kiderül, hogy erre maga Banner kérte meg: ölje meg, ha fenyegetne a veszély, hogy újra nagy zöld szörnyeteggé változik.

totally-awesome-hulk-cover-3f89a.jpg

Banner halála nem jelenti azt, hogy örökre el kell búcsúznunk Hulktól. Az új Hulk a 19 éves csodagyerek Amadeus Cho lesz, aki kapott Banner gammasugárzásából, és a Totally Awesome Hulkká változott. Mivel ez egy szuperhőssztori, mostantól kezdhetjük számolni a napokat Banner feltámadásáig (és egy esetleges Hulk vs. Totally Awesome Hulkig), amíg kiderül, hogy a tudata robottestbe került, vagy valami hasonló marveles fordulatig.

Forrás: Vulture

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.