Folytatódik az Időfutár, jön a hetedik kötet!

Folytatódik az Időfutár, jön a hetedik kötet!

Kiss Orsi | 2018. április 18. |

ido1.JPG

Utolsó nagy kalandjára indul az Időfutár – ezzel a címmel vezettük fel néhány éve a népszerű ifjúsági sorozat hatodik kötetét (ITT olvashattok bele). A széria azonban kis szünet után újabb kötettel bővül, amely a tervek szerint a Könyhétre jelenik majd meg.

Hamarosan új kötettel bővül az Időfutár-sorozat: mégpedig egy olyan kalanddal, amely sosem hangzott el a rádiójátékban és sosem jelent még meg könyvben. Három év telt el az utolsó kötet megjelenése óta, és ezalatt a főszereplők is idősebbek lettek: Hanna és társai az új könyvben már 15-16 évesen vágnak bele a kalandokba.

A Kossuth Rádió 2012-től sugározta az Időfutár című ifjúsági rádiójátékot, amely villámgyorsan hatalmas rajongótáborra tett szert. A rádiójáték sikere nyomán a négy szerző könyvbe is foglalta a kalandokat: 2013 és 2015 között jelent az Időfutár-sorozat hat kötete.

A sorozata négy szerzője – Gimesi Dóra, Jeli Viktória, Tasnádi István és Vészits Andrea – 2017 tavaszán újra összeült és egy belvárosi kávézóban elgondolkodott azon, hol tarthat most Hanna, Szabika, Zsófi, Tibi, Bulcsú és a többiek. A gondolkodás eredménye pedig egy vadonatúj Időfutár-kötet lett, amely a Könyvhétre időzítve jelenik meg a Tilos az Á kiadónál. Ezúttal olyan kalandok jelennek meg a hetedik kötetben, amelyek a rádiójátékban sosem hangzottak el, így a szerzők és a regény hősei teljesen új vizekre eveznek a könyvben.

Időfutár a Kis Könyves Éjen. Péntek este a Bartók úti Pagonyban is az Időfutár lesz a téma, aminek apropóját egyrészt a hamarosan megjelenő, hetedik kötet adja, másrészt pedig az őszi Időfutár-bemutató a Pesti Magyar Színházban. A pénteki rendezvényen a szerzőkkel és a színdarab rendezőjével, Tasnádi Csabával Veiszer Alinda beszélget. Az új kötetből és a színdarabból a Pesti Magyar Színház művészei olvasnak fel. Még több infóért katt IDE!